Portugese laurierkers kopen

Portugese laurierkers kopen

De Latijnse benaming voor de Portugese laurierkers is Prunus lusitanica Angustifolia. Een hele mond vol, voor een prachtige heester die in iedere tuin een mooie verschijning is. De Portugese laurierkers wordt het meeste gebruikt om een haag mee te vormen. Niet zo verwonderlijk, want het kent een dichte begroeiing. De Portugese laurier kan tot grote hoogtes uitgroeien, in totaal wel zo’n 5 meter hoog. Hiermee is het goed geschikt om de lelijke muur van de achterburen of een drukke rijbaan aan uw zicht te onttrekken. Ondanks dat het hoog uit kan groeien geldt dat voor de breedte niet. De Portugese laurierkers kent een opgaande groei maar gaat in de breedte niet veel uitwaaieren waardoor het ook voor kleinere tuinen een heel geschikte heester is.

De wonderschone Portugese laurierkers

De Portugese laurierkers heeft middel- tot donkergroen gekleurd blad dat leerachtig aanvoelt. Met name wanneer er nieuwe, frisse bladeren aan zijn gegroeid ontstaat er een mooie kleurschakering tussen licht- en donkergroen. Het is een winterharde heester waardoor u het hele jaar door kunt genieten van een groene haag. Zo is uw privacy gewaarborgd en kunt u, ook in koudere periodes, gebruik maken van de beschutting die de Portugese laurierkers u biedt. In de maanden mei en juni verschijnen er witte bloemtrossen die wel 15 centimeter lang kunnen worden. Niet alleen een prachtig verschijnsel om te zien, maar de bloemen trekken ook dieren aan zoals vogels, bijen en vlinders. Het hele jaar door kan de Portugese laurierkers worden aangeplant, behalve tijdens een vorstperiode. 

Portugese laurierkers verzorgen

De Portugese laurier heeft weinig verzorging nodig, al is het wel belangrijk dat u het minimaal één keer per jaar snoeit. Slaat u dit namelijk over dan zijn de takken het jaar daarop niet meer met de snoeischaar af te knippen. De zaag biedt dan alleen nog uitkomst. Snoei de Portugese laurierkers daarom in het voorjaar en eventueel in het najaar nog een keer. Hanteer daarbij dat u de bovenzijde smaller snoeit dan de onderzijde. Door het taps gewijs snoeien krijgen de onderste takken ook meer zonlicht. De vorm trekt binnen korte tijd vanzelf bij zodat u weer een mooie, recht gesnoeide Portugese laurierkershaag hebt.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *