Alles wat je moet weten over een kookeiland

Alles wat je moet weten over een kookeiland

Waarschijnlijk heb je er weleens van gehoord, een kookeiland. Weet je nu niet wat het is, maar ga je binnenkort een nieuwe keuken uitzoeken en ben je daardoor bij dit artikel terecht gekomen? Lees dan snel verder, want in dit artikel vertel ik je alles wat je moet weten over een kookeiland. Zo weet jij binnen de kortste keren of dit wel of niet wat voor jou en je nieuwe keuken is.

Wat is een kookeiland? 

Een kookeiland of keukeneiland is een onderdeel van je keuken wat meestal los staat van de vaste keuken. Vaak wordt dit losse keukenblok gebruikt omdat het de keuken verbindt of juist afscheidt met de woonkamer. Daarnaast wordt het ook vaak gebruikt voor extra werk- en opbergruimte in de keuken. 

Verschillende vormen van een kookeiland

Kookeilanden zijn er in verschillende vormen en maten. Zo kun je bijvoorbeeld voor een schiereiland kiezen. Deze zit aan één kant nog wel verbonden met de keuken, waardoor de keuken een soort U-vorm of L-vorm krijgt. Ook kun je kiezen voor een helemaal los keukenblok wat parallel op de keuken staat. Wil je het kookeiland enkel gebruiken als extra werk- en opbergruimte of wil je juist op je kookeiland koken? Ook die mogelijkheid is er namelijk. Zo kun je lekker de ruimte in kijken terwijl je in de pan aan het roeren bent. Een keukeneiland is ook ideaal om als bar te gebruiken. Zo kunnen je gasten of je gezin aan de bar zitten, terwijl jij nog even de laatste hand legt aan het diner. 

De voor- en nadelen

Een kookeiland heeft verschillende voordelen, waaronder het feit dat je meer werkruimte hebt. Zo kun je met meerdere mensen in de keuken staan zonder dat je elkaar in de weg loopt. Daarnaast biedt het ook meer bergruimte en is het een gezellige ontmoetingsplek in je woning. Wanneer jij het avondeten aan het maken bent, kunnen je kinderen gezellig aan de bar komen zitten kleuren. Hierdoor wordt koken nooit meer saai. Natuurlijk zijn er ook een paar dingen waar je rekening mee moet houden als je een kookeiland in je nieuwe keuken wilt. Zo neemt het best wel wat ruimte in, welke je dus zult moeten inleveren en niet voor iets anders kunt gebruiken. Daarnaast maakt het de keuken open en opvallend, waardoor rommeltjes die op het blad liggen snel te zien zijn. Wil je koken op het kookeiland, dan zullen er ook verschillende leidingen moeten worden gelegd. 

 

Nu weet je alles over een kookeiland, komt er ook één in jouw nieuwe keuken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *