De voordelen van een draaibank

De voordelen van een draaibank

Het valt niet te ontkennen dat een draaibank, zeker de geavanceerde CNC draaibank, de meest voorkomende machine is die je kunt vinden in de metaalverwerkende industrie. Dit type machine heeft veel voordelen ten opzichte van andere soorten machines in de industrie. Lees verder om meer te weten te komen over de voordelen van een draaibank.

Hoge nauwkeurigheid met snelle bediening

Het eerste voordeel van een draaibank is dat deze een hoge nauwkeurigheid heeft met een snelle bediening. Wanneer het werkstuk in de draaibank is geklemd, kan de operator de elektromotor inschakelen en de snelheid regelen. De operator kan de beweging van het gereedschap regelen met behulp van een handwiel of met een voetpedaal, waarmee met grote precisie kan worden gesneden. De operator kan de klus zelfs automatisch laten klaren als hij een CNC draaibank gebruikt. Het is dus niet nodig om de tool de hele tijd in de gaten te houden. Hierdoor is er geen andere persoon nodig om het te bedienen en te controleren. Bovendien is het niet nodig om het gereedschap aan te passen, zoals de afstand tussen snijkant en tafeloppervlak.

Minder operators nodig

Het tweede voordeel van een draaibank is dat er minder operators nodig zijn. Zoals eerder vermeld, hoeft een draaibank niet de hele tijd in de gaten te worden gehouden. Zo kan één persoon een draaibank bedienen in plaats van drie of vier mensen. Minder operators betekent minder arbeidskosten. Met een draaibank kun je je uitgaven echt verlagen en je winst vergroten.

Breed scala aan doeleinden

Een ander groot voordeel van een draaibank is dat deze een breed scala aan doeleinden heeft. Het wordt niet alleen gebruikt om staven in platte oppervlakken te draaien, maar het kan ook worden gebruikt voor het maken van gaten, groeven, interne schroefdraad enz. Dit is handig voor het vervaardigen van gecompliceerde producten. Dankzij het brede scala aan toepassingen in de metaalbewerking wordt een draaibank de moeder van alle bewerkingsgereedschappen genoemd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *