Een vide: dit kan je ermee

Een vide: dit kan je ermee

In woonmagazines en op Pinterest zie je het vaak voorbijkomen: de vide. Een stijlvolle tussenoplossing om optimaal van de ruimte in huis gebruik te kunnen maken. Heb jij in je nieuwe huis een vide, of zit je in een verbouwing en wil je een vide bouwen? Dit kan je er allemaal mee doen! Let op: zorg voor de veiligheid van je vide altijd voor goede balustrades.

Rommelzolder

Een klassieke, maar wel heel handige manier om van je vide gebruik te maken is door het te laten fungeren als opslagplek voor spullen die je eventjes niet gebruikt, zoals de kerstboom of een ventilator. Maak de vide bereikbaar met een goede trap, kijk bijvoorbeeld eens op snelletrappenwinkel.nl.

Extra slaapkamer

In kleine appartementen is een vide ideaal om als (extra) slaapkamer te fungeren. Zeker als je een hoog plafond hebt kan de aanbouw van een vide ontzettend schelen in ruimte. Je hebt dan onder de vide een woon/werkgedeelte met een keuken en een badkamer en bent geen extra vierkante meters kwijt aan een bed.

Kantoor

Als je nog niet echt een eigen werkplek hebt en vooral naar de keuken of woonkamer uitwijkt voor je eventuele thuiswerk, is een vide de ideale plek om een kantoor in te bouwen. Zeker als je een groot gezin hebt, waarin het moeilijk is om soms je stukje privacy te vinden om je werk te verrichten, is een kantoor op een vide een ideale uitkomst.

Loungeruimte

Een ontzettend gezellig idee als je een wat groter huis hebt. Maak een mooie loungeruimte op je vide, met een mooie bank, een TV en eventueel ook een open haard. Je kunt hiermee ook je woonkamer indelen in een werk- en eetgedeelte onder, en een relaxgedeelte boven.

Privébibliotheek

Tot slot: echte liefhebbers van boeken dromen natuurlijk allemaal van een privébibliotheek zoals de rijke mensen in de films hebben. Heb jij ontzettend veel boeken? Maak van jouw vide dan een bibliotheek met mooie boekenkasten en eventueel een lekkere stoel waarin je op een weekenddag heerlijk een boekje kunt lezen. Ook andere verzamelaars kunnen nuttig gebruikmaken van hun vide. Als je niet alleen woont, is de vide de ideale plek voor jouw collectie vinyl, je modeltreintjes of jouw exorbitante hoeveelheid schoenen. Wil jij ook een vide maken en heb je nog een trap of balustrades nodig? Laat je dan adviseren door een trappenspecialist om er het beste van te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *