Kasten in je woning; de beste opties

Kasten in je woning; de beste opties

De meeste kasten in een woning worden gebruikt om spullen in op te bergen. Door bewust te kiezen voor specifieke kleuren en bijvoorbeeld te combineren met een vloer of positie in de kamer, kun je op een speelse manier en trendy manier een kast uitkiezen. In dit artikel geven wij enkele tips voor het uitkiezen van een kast en waar je zoal op kan letten.

Mooie open kast

Veel huishoudens kiezen ervoor om een kast uit te kiezen die dicht is. Speciale spulletjes die je eigenlijk wel in het zicht wilt hebben verdwijnen achter een deurtje of in de la. Zonde! Kies daarom voor een kast die open is. Daardoor kun je dierbare en/of mooie spulletjes tentoon stellen. Maar let op: doordat de kast open is komt er wel makkelijk stof in de kast. Dat betekent dat je regelmatig zult moeten afstoffen om het netjes te houden. Een andere oplossing is een open kast met glazen deurtjes. Achter de glazen deurtjes kun je alsnog je mooie spullen kwijt en daarnaast blijft het overwegend stofvrij. Het nadeel hiervan is wel dat het glas glinstert en dat moet in de smaak vallen.

Een open kast kan ook veel zeggen over je persoonlijkheid. Daarbij moet je bedenken dat je bijvoorbeeld allerlei boeken op een boekenplank kan uitstallen. Wanneer je dit bijvoorbeeld doet op kleurverloop creëer je een kleurrijke wand wat in het oog springt. Met de heb je sowieso genoeg ruimte in huis. Met de Ladenkasten van VarioKast.nl heb je sowieso genoeg opbergruimte in huis.

Verschillende soorten kasten

Een open kast is al een bepaald type kast dat je mooi moet vinden. Naast de open kast heb je nog veel meer type kasten. Denk bijvoorbeeld aan een buffetkast, dressoir of vitrinekast. Laat je inspireren op het internet of struin een woonboulevard af waar je kunt vergelijken. Een dressoir is bijvoorbeeld heel handig als je niet persé de hoogte in wilt maar wel lekker veel opbergruimte wilt hebben. In een gang komt een dressoir veelvuldig voor. Een vitrinekast is voor in de gang niet de ideale plek maar verdient wel een prominente plek in de woonkamer. Jouw eigen etalage met spulletjes die je in de loop van de jaren hebt verzameld en waar een verhaal over verteld kan worden. Zoals je leest is het goed om te oriënteren welke kast goed bij je past. Neem daar lekker de tijd voor! Bekijk de mogelijkheden op https://variokast.nl/.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *