Lekkende leidingen? Dit is wat je kunt doen

Lekkende leidingen? Dit is wat je kunt doen

Lekkende leidingen zijn de nachtmerrie van elke huiseigenaar. Het geluid van stromend water kan ontspannend zijn, maar als het van je muren of plafond komt, is het een serieus probleem! Lekkende leidingen kunnen grote schade aan je huis veroorzaken en leiden tot dure reparaties. Heb je het vermoeden dat je een lekkende leiding hebt? Sluit dan direct de watertoevoer af. Schakel vervolgens een professionele loodgieter in voor VSR leidingrenovatie. De loodgieter heeft ervaring met het opsporen van de bron van lekkage. Daarnaast repareren ze het meteen. Dus, heb je lekkage in je huis? Je kunt de volgende tips volgen.

Sluit het water af

Als je een watermeter hebt, kun je deze met de klok mee naar de “uit”-stand draaien. Als je geen watermeter hebt, moet je de hoofdkraan in je kelder of kruipruimte dichtmaken. Je moet een sleutel of een verstelbare tang gebruiken om elke klep langzaam dicht te draaien zodat er geen water uit komt. Zorg ervoor dat het water echt helemaal stopt. Draai het niet terug voordat de lekkage is gerepareerd. Het wordt aanbevolen om een automatische afsluiter te installeren. Deze tool kan het water automatisch afsluiten wanneer het een lek detecteert. Deze tool is handig als er niemand thuis is.

Bel de loodgieter

Nadat je het water hebt gestopt, moet je een loodgieter bellen. Zorg ervoor dat je een erkende en verzekerde loodgieter inhuurt. Op deze manier weet je zeker dat ze je leidingen succesvol kunnen repareren. Professionele loodgieters hebben de juiste apparatuur en vaardigheden die nodig zijn om het lek te identificeren en te repareren. Hoe sneller je hulp krijgt, hoe beter. Verdere schade kan hierdoor worden geminimaliseerd. Ook zullen de reparatiekosten niet duur zijn. Nadat de loodgieter het lek heeft gerepareerd, kun je het water aanzetten. Nu is er geen lek meer en kun je het water gewoon gebruiken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *