Een paar styling tips voor je huis

Een paar styling tips voor je huis

Het stylen van je huis is iets wat niet iedereen even makkelijk afgaat. Dat komt omdat er geen duidelijke regels zijn voor het stylen van je huis. Eigenlijk is het voor iedereen anders wat die mooi vindt. Bij elk huis is bovendien een andere inrichting weer mooi. Wel zijn er een aantal tips die bij elk huis gelden en elke inrichting mooier maken. Wij geven je een aantal van deze tips zodat jij je styling nog beter kan doen.

 

Tip 1: Zorg dat er voldoende ruimte is

Vaak staat meubilair een beetje op elkaar gepropt in het huis. Dit oogt heel rommelig en dat wil je natuurlijk absoluut voorkomen. Zorg er daarom voor dat je de fauteuil en de bank iets ruimer uit elkaar zet. Dit is een veel mooier effect. De ruimte lijkt zo veel groter en het komt niet zo hokkerig over als dat alles bij elkaar gepropt staat. 

 

Tip 2: Zorg voor een goede indeling

Een indeling voor je huis maken blijkt best lastig te zijn. Als je een goede indeling van ruimtes en meubels hebt zorgt dit voor een rustig en ruimtelijk gevoel. Kijk eens kritisch naar je eigen indeling en bedenk eens of het past bij je woonwensen. Hoe staan de meubels nu bij elkaar? Hoe zijn de looproutes? Ook dit is belangrijk voor een goede indeling. Als je goede looproutes in je huis hebt zorgt dit er namelijk voor dat jouw interieur uitnodigend wordt. 

 

Tip 3: Woonaccessoires voor een mooie style 

Woonaccessoires zijn perfect om je huis helemaal af te maken. Ze zorgen voor een goede aanvulling van de meubels die je al in je huis hebt staan. Om je huis opnieuw te stylen hoef je dus helemaal niet een hele nieuwe inboedel aan te schaffen. Met accessoires als leuke kussentjes en mooie planten kom je ook al een heel eind. Ze geven de extra touch aan je huis die je nodig hebt voor die fijne sfeer. Je kan deze accessoires simpel combineren met de kleuren van je meubels en ze zijn makkelijk aan je interieur toe te voegen. Het hoeft dus helemaal niet veel geld te kosten om je huis goed te stijlen als je maar veel aandacht besteed. 

 

Tip 4: Zorg voor een goed kleurenpallet

Tenslotte is het belangrijk dat je zorgt dat alle kleuren in je huis goed op elkaar zijn afgestemd. Het is verstandig om niet te veel kleuren te kiezen. Ga voor één of twee kern kleuren en voeg daar nog neutrale kleuren aan toe. Als je een goede kleurencombinatie hebt zorgt dit voor een perfecte styling. Zo kan je bijvoorbeeld de kleur van de eettafel combineren met de kleur van de muren. Als je niet veel ervaring hebt bij het kiezen van kleuren is het verstandig om hier advies bij te vragen. Stylisten hebben ervaring met het matchen van verschillende kleuren. Zij kunnen je helpen bij het maken van een geschikt kleurenpallet wat goed past bij je meubels en accessoires. Verder kan je ook nog de verlichting in je huis helemaal aanpassen aan je nieuw gestylde huis. Zorg bijvoorbeeld dat je geen donkere ruimtes hebt. Lichte ruimtes zorgen namelijk voor een veel ruimtelijker gevoel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *