Tips om jouw huis beter te beveiligen

Tips om jouw huis beter te beveiligen

Om je huis te kunnen beveiligen tegen bijvoorbeeld inbrekers of andere indringers, is het belangrijk dat je gebruik maakt van inbraakpreventie middelen. Ook is het belangrijk dat je gebruikt maakt van de volgende tips. Wanneer je uit huis gaat, zorg er dan voor dat je altijd alle ramen en deuren dicht hebt staan. Dit geldt ook voor de momenten dat je echt maar 10 minuten buiten bent om even wat brood te gaan halen. Inbrekers zien namelijk mogelijkheden om binnen te dringen. Wanneer je een raam open laat staan, dan is het voor de inbrekers eigenlijk vrij spel. Een andere tips is om je huis bewoonbaar te laten lijken. Wanneer je bijvoorbeeld op vakantie bent of je gaat een avondje stappen en niemand is thuis aanwezig. Dan is het belangrijk dat je anderen laat zien dat er wel iemand thuis is, ook al is dit niet zo. Je kunt bijvoorbeeld de tv aan laten staan of een lamp. Hierdoor is van buitenaf te zien dat er iemand eigenlijk binnen is. Dit is minder aantrekkelijk voor inbrekers. Ook kun je gebruik maken van een beveiligingscamera

Inbraakpreventie middelen

Andere manieren om je huis te beveiligen is het gebruik maken van inbraak preventie middelen. Het is erg belangrijk dat je inbrekers de mogelijkheid niet geeft om je huis binnen te dringen. Daarom is het verstandig om je ramen goed te beveiligen. Je kunt denken aan het gebruiken van barrière stangen, dievenklauwen, raamboompjes en bijzetsloten bij de ramen. Hierdoor is het lastiger om via de ramen binnen te dringen. Inbrekers moeten langer en beter hun best gaan doen. Hierdoor is de kans groter dat iemand ze op heterdaad betrapt. Op deze manier kan de politie ook eerder ingeschakeld worden. Verder is het ook belangrijk dat je dubbele beglazing hebt. Inbrekers kunnen ervoor kiezen om je ramen kapot te breken. Wanneer je dubbele beglazing hebt, zal dit ook moeilijker worden. Veel inbrekers gebruiken deze methoden nog, maar het wordt steeds minder gezien. Dit komt doordat het inbreken van een raam voor veel geluid zorgt. Op deze manier kunnen anderen in de omgeving al snel opmerken dat er wordt ingebroken. 

Beveiligingscamera’s

De beveiligingscamera’s kunnen overal aangeschaft worden. Deze camera’s kunnen geplaatst worden in het huis. Ook kunnen zij geplaatst worden op het woonerf en dus buiten het huis. Het doel van de camera’s is het toezicht houden. Wanneer er sprake is geweest van een inbraak, dan kunnen camerabeelden helpen bij het vinden van de dader of daders. Deze camera’s beelden zijn voorzien van tijd en datum. Op deze manier weet je dus heel specifiek wanneer er is ingebroken. Ook kun je aan omwonenden of mensen in de buurt navragen of zij iets verdachts hebben gezien of gehoord. Deze informatie kan erg handig zijn voor het onderzoek. De politie loopt hierdoor een paar stappen voorop. Naast het beeldmateriaal, beschikken sommige camera’s ook over geluidsmateriaal. Dit kan gestreamd worden via het internet. Ook is het mogelijk om live beelden te bekijken via het live streamen. Op deze manier maakt het niet uit waar jij je bevindt. Je bent altijd op de hoogte van wat er in je huis gebeurt. 

Spy camera

Een spy camera is een verborgen camera. Deze kan in principe overal geplaatst worden in het huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *