Wat zijn de kenmerken van de Portugese laurier?

Wat zijn de kenmerken van de Portugese laurier?

De Portugese laurier (Latijnse naam: Prunus lusitanica Angusitfolia) is een fraaie lauriersoort die, vergeleken met andere lauriersoorten, opvalt met een klein, donkergroen blad en hoge dichtheid. De Portugese laurier is een populaire haagsoort die je in veel Nederlandse tuinen terugziet. Dat heeft enerzijds te maken met zijn degelijke kenmerken waardoor deze goed gedijt in verschillende ondergronden, maar vooral de looks van de Portugese laurier maken deze haagsoort onverminderd populair. De bloesem die aan de plant bloeit maken de haag een echte aandachtstrekker. Ook insecten en vlinders komen graag op een Portugese laurierhaag af. Meer over de Portugese laurier lees je in dit blog.

Voordelen van de Portugese laurier

De Portugese laurier heeft dus een aantal kenmerken die in het voordeel van de haagplant spreken. Naast de goede looks zijn er ook praktische voordelen aan het planten van een Portugese laurierhaag verbonden. Zo is de Portugese laurier, net als andere lauriersoorten, een snelle groeier die wel tot 5 meter hoog kan worden. De bladeren zorgen voor een dicht geheel waardoor niemand in jouw tuin of door jouw ramen kan kijken en geeft de haag een volle uitstraling. De haagsoort doet het goed in de weersomstandigheden die we in Nederland gewend zijn en blijft het hele jaar door mooi groen. Handig om te weten: je kunt de Portugese laurier zonder zorgen tot het hout terugsnoeien.

Jouw haag onderhouden

En dat terugsnoeien maakt het onderhouden van je laurierhaag een piece of cake. Deze haag heeft sowieso al weinig onderhoud nodig, wat het tevens een onderhoudsvriendelijke haag maakt. Met een jaarlijkse snoeibeurt breng je jouw Portugese laurier weer helemaal in topconditie. Bovendien voorkom je zo dat er dikke takken vormen die je later weer moet afzagen. De beste tijd om de Portugese Laurier te snoeien is tegen het einde van de zomer, in augustus of september.

Kant-en-klaar haag

Je kunt er voor kiezen om de Portugese laurier los te planten, maar we merken dat er steeds meer vraag is naar kant-en-klaar hagen. Deze haagplanten zijn al tot de juiste hoogte en dichtheid gegroeid en hoeven alleen maar geplant te worden om een volle, dichte haag te krijgen. Deze kant-en-klaar hagen bestel je eenvoudig online, ook in het geval van de Portugese laurier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *