Zelf riool ontstoppen

Zelf riool ontstoppen

Verstopte riolen zijn geen pretje. Het vervelende is dat je er onverwacht mee geconfronteerd wordt. Voor ernstige gevallen is het aan te raden steeds de expertise van een loodgieter in te roepen. Voor mildere gevallen kun je zelfstandig aan de slag met een riool ontstoppen onze volgende tips! 

Oorzaak van verstopte riolen

Een verstopt riool heeft vele oorzaken, deze liggen vooral in het doorspoelen van vaste stoffen. Dat kunnen babydoekjes zijn, haren, maandverband, te veel toiletpapier, plastic, vet en olie. Al deze voorwerpen kunnen een verstopping veroorzaken. Hieronder een aantal tips voor een riool ontstoppen: 

Tip 1: gebruik een rubberen ontstopper

Zoals eerder gezegd veroorzaken klonten toiletpapier, maandverband en haar vaak een rioolverstopping veroorzaken. Om de afvoer vrij te maken van allerlei ophopingen ga je hem vacuümtrekken met behulp van een ontstopper. Dit maakt het vuil los, zodat je het gemakkelijk kunt wegspoelen.

Tip 2: Maak de sifon schoon

Het schoonmaken van de sifon is heel eenvoudig. In feite is het aan te raden dat regelmatig te doen om de kans op rioolverstoppingen te verkleinen, maar ook om onaangename geurtjes te voorkomen

Tip 3: Milieuvriendelijk riool ontstoppen

Wil je op milieuvriendelijke wijze een riool ontstoppen? Maak dan gebruik van sodawater, azijn of gewoon heet water. Giet kokendheet water in de afvoer. Dit zal de vetophoping geleidelijk doen wegsmelten en daarmee ook de verstopping.

Lukt dit niet, giet dan eerst het zuiveringszout in de afvoer, en giet er dan voorzichtig de azijn bij. Hierdoor ontstaat een chemische reactie waardoor de twee ingrediënten samen gaan borrelen en pruttelen. Houd voor je veiligheid je hoofd niet boven de afvoer!

Daarna laat je het middel vijftien minuten intrekken, dat ten slotte wordt weggespoeld met kokendheet water.

Tip 4: Schakel een loodgieter in

Helpen deze tips niet en is er een complexer probleem? Een loodgieter bellen biedt de oplossing. Loodgieter Meijer is je specialist op het gebied van ontstopte riolen. We ontstoppen, reinigen, inspecteren en lokaliseren het rioolprobleem. We hebben ook ruime ervaring in het vervangen van je oude, gietijzeren, loden leidingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *