Zoveel verschillende vloeren, waarom kies je dan toch voor een gietvloer?

Zoveel verschillende vloeren, waarom kies je dan toch voor een gietvloer?

Er zijn een hoop verschillende vloeren waar je uit kan kiezen wanneer je wilt gaan voor een nieuwe vloer. Een vrij nieuwe, maar steeds populairder wordende keuze is de gietvloer. In deze tekst gaan we dan ook kijken wat dit precies voor vloer is. Waarom is dit een steeds populairdere keuze en wat haal je voor positieve kenmerken uit deze vloer.

Een uitleg over de vloer zelf

De vloer wordt gegoten. De naam gietvloer komt dan ook vanuit het gieten wat er gebeurt wanneer de vloer gemengd is. Het mengsel kan uit een hoop verschillende producten ontstaan wat gezamenlijk uiteindelijk een goede vloer maakt. Doordat het mengsel nog gemengd moet worden, kan het zo zijn dat er nog pigment aan toegevoegd wordt. Het grote voordeel aan de vloer kan dan bijvoorbeeld ook zijn dat er vloeren zijn in allerlei soorten kleuren. Denk bijvoorbeeld een glanzende zwarte bij een modern interieur of juist een ruwere grijze die goed past bij een industrieel interieur. Gietvloeren zijn dus een ontzettend fijne vloer die heel goed past bij alle verschillende interieurs. Dat is daarnaast niet het enige wat het voordeel is van de vloer. Er zijn nog een hoop andere voordelen.

Wat is een voordeel van de vloer?

Een ander groot voordeel is uiteraard de uitstraling. De vloer geeft een hele nette en chique afwerking. Ook komt dit natuurlijk omdat de vloer helemaal geen naden en spleten heeft. Een normale vloer wordt gelegd vanuit losse onderdelen en deze lossen onder delen liggen tegen elkaar aan maar smelten niet aaneen. Hierdoor zitten er natuurlijk naden in de vloer. Deze geven een bepaalde uitstraling, maar gietvloeren geven een hele andere uitstraling en is dus heel vernieuwend.

 

Daarnaast is het ook een groot bijkomende voordeel dat er geen vuil tussen de losse onderdelen kan komen. Het is dus niet alleen zo dat de vloer uit zichzelf veel schoner blijft. Het is ook nog eens zo dat het schoonmaken van de vloer veel minder werk kost dan wanneer je een andere vloer hebt. Een gietvloer kan daarnaast ook verschillende positieve dempende kwaliteiten hebben. Bijvoorbeeld voor kinderen om op te spelen of voor de akoestiek.

 

Bron: https://gietvloer-wand.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *