3 ideeën voor je tuin

3 ideeën voor je tuin

Heb jij een tuin? Dan is dit nu misschien wel dé tijd om eindelijk je tuin eens goed onder handen te nemen! Dit is een klusje wat vaak lang blijft liggen, en wat mensen eindeloos uitstellen. En dat is zonde, want een tuin die goed onderhouden is en er strak bijligt ziet er echt wel mooier uit dan een tuin met veel onkruid en puin. Lees deze blog en doe inspiratie op hoe jij van jouw tuin een echt pareltje kan maken!

Planten

In hoeverre is jouw tuin echt een tuin? Als je nu een betegeld terras hebt geldt dat eigenlijk niet als tuin. Want in een tuin horen planten. En niets geeft jouw tuin meteen zo een goede look als een paar grote planten zoals een palmboom, een varen of een fruitboom. Ook als je gehecht bent aan je tegels, een paar planten doen elke tuin goed. Je kan ook voor planten gaan in een grote pot, dan hoef je je tegels te vervangen. Zorg dan wel dat je planten genoeg water krijgen, anders zullen ze snel verdrogen. Kleine plantjes of bakken met bloemen geven ook een leuk effect. Ga naar een tuincentrum en leef je uit!

(Zwem)vijver

Heb je een grotere tuin, dan is het misschien leuk om een (zwem)vijver aan te leggen. Een vijver kost misschien even moeite om aan te leggen, maar het resultaat mag er zeker wezen. Kies voor een vorm vijver die past bij jouw tuin, en werk je vijver mooi af. Dus wat dacht je van een fonteintje erin, of een klein eilandje? En mooie keien om de vijver heen, en een paar vijverplanten zoals een waterlelie doen ook wonderen. Als je voor een zwemvijver gaat heb je in de zomer in ieder geval altijd een mogelijkheid tot verkoeling. Heerlijk!

Tuinmeubilair

Als je een tuin hebt is het heerlijk om in deze tuin te kunnen zitten. Ontbijtje in de tuin, of een middag je favoriete boek lezen: een tuin zorgt voor een ontspannen vakantiegevoel! Kies daarom voor kwalitatief goed tuinmeubilair. Zo haal je veel meer plezier uit je tuin. Denk dan aan een (picknick) tafel, of een lekker strandstoel. Als je een beetje creatief bent kun je dit meubilair ook prima zelf maken! Online kun je bouwtekeningen opzoeken hoe je dit het beste aan kunt pakken. Kies een houtsoort zoals vurenhout en je kunt zo aan de slag. Een hangmat is ook lekker, of wat dacht je van een bankstel van pallets? De mogelijkheden zijn oneindig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *