Duitse klokken in een Spaans interieur

Duitse klokken in een Spaans interieur

Laten we eerlijk zijn. De beste en mooiste klokken komen toch voornamelijk uit Duitsland. Hier verstaan ze de kunst van het klokken maken. Dat begon al eeuwen terug met de iconische koekoeksklok uit het Zwarte Woud. Duitsers staan er natuurlijk ook om bekend uitermate pünktlich te zijn. Klokken zijn dan ook met recht hun specialiteit te noemen. Spanjaarden daarentegen? Deze hebben toch de reputatie dat zij een ietwat ruimere interpretatie hebben van op tijd zijn. Spanje heeft ook niet echt een klokken cultuur. Vandaar ons pleidooi om een Spaans interieur aan te vullen met Duitse klokken om zodoende het beste van beide werelden te combineren.

Populaire klokken soorten en merken van het moment

Een klok halen we allang niet meer in huis vanwege het tijdindicatie aspect. De tijd kunnen we op andere plekken ook wel vernemen. Een klok zou nu vooral moeten dienen om sfeer toe te voegen aan het interieur. Om die reden wil je kiezen voor design klokken van Duitse makelij. Op dit moment zijn bijv. de klokken van Asso – Zeit.punkt een graag geziene gast in de woonkamer. Zoals de naam van het merk al aangeeft in en in Duits. Verkrijgbaar in Nederland bij Klokkenshop.com. Een klokken type die erg in trek is momenteel zijn jaarpendules, ook wel bekend als stolpklokken. Op dit gebied is het Duitse Haller een bekende naam. Tevens verkrijgbaar via deze website.

Aspecten om rekening mee te houden

In principe is er voor iedere kamer, interieur stijl en huishouden wel een geschikte klok te vinden. Weinig ruimte meer? Kies dan voor een wandklok. In de eetkamer kan een tafelklok goed werken. Voor de slaapkamer kies je idealiter een kwarts klok die stil is. Een tikkende klok in de slaapkamer vinden veel mensen toch wel storend. Voor de badkamer zijn er ook klokken te vinden en deze zijn dan ook waterproof gemaakt zodat ze ook in deze vochtige en dampende omstandigheden goed gedijen. Ten slotte wil je voor een radio controlled klok gaan. Dit zijn klokken die automatisch de juiste tijd ‘vinden’. Dit omdat ze in verbinding staan met de hoofdklok in Duitsland. Zo kun ook jij altijd pünktlich zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *