De voordelen van screens

De voordelen van screens

Iedereen kent ze wel of heeft er wel eens over gehoor zonne screens of rolluiken, maar wat is nou precies de functie van deze dingen? In dit blog hebben we een aantal functies van rolluiken en screens voor je op een rijtje gezet.  Wie weet dat je na dit blog zelf wel zoiets hebt van hey een screen is best handig en misschien is dit ook wel de perfecte oplossing voor mij. 

Licht zonder warmte naar binnen.

Iedereen kent de situatie wel, je wil in de zomer s morgens heerlijk je gordijnen open doen voor al het zonlicht dat dan naar binnen kan komen. Je hebt tenslotte geen zin om heel de dag in het donker te zitten. Helaas wordt je daar wel toe gedwongen als je je kamer op een normale temperatuur wil houden. Behalve als je een screen hebt hangen of een rolluik, deze kan je namelijk precies zo op een bepaalde stand zetten dat er wel licht naar binnenkomt maar geen warmte. Precies wat je dus nodig hebt want heel de dag in het donker zitten is ook niet bepaald wenselijk, tenzij je natuurlijk wilt slapen overdag. Dan is een screen of rolluik de beste oplossing voor je.

 

Minder ramen zemen.

Er zijn niet alleen maar voordelen wat betreft licht blokkade of warmte buiten houden, nee screens kunnen je ook een hoop inspanning en werk schelen. Als je bijvoorbeeld bij regen zoveel mogelijk je screens dicht doet of dicht houd zorgen ze ervoor dat je ramen minder snel vies zijn. En dit zorgt er natuurlijk weer voor dat je je vrije zaterdag of zondagmiddag een keer anders kan besteden als dat je normaal doet namelijk lappend aan de ramen staan. 

 

Veiligheidsredenen.

Screens en rolluiken dienen niet alleen voor de schonere ramen en het tegenhouden van licht, ze houden de inbrekers ook een stuk makkelijker buiten. Rolluiken zijn tegenwoordig allemaal inbraakpreventie. Het is vanzelfsprekend  dat er minder makkelijk in wordt gebroken in een huis wat helemaal vol hangt met rolluiken. Nu hoor ik je denken jeetje kan ik dan straks elke avond met de hand mijn rolluiken en screens naar beneden gaan doen? Het antwoord op deze vraag is nee. Tegenwoordig zijn de rolluiken en screens uitgerust met de mogelijkheid om bestuurd te kunnen worden met een app. Dit is een stuk handiger want het scheelt je tijd en zo kan je met 1 druk op de knop je huis beveiligen. Dit zowel tegen het felle en te warme zonlicht als tegen ongewenste bezoekers van je woning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *