Waarom in beton zo sterk?

Waarom in beton zo sterk?

Beton is erg sterk, dat weet iedereen eigenlijk wel. Maar veel mensen weten niet waar het uit bestaat en waarom het zo sterk is. Het is voor veel dingen te gebruiken en is dan erg handig omdat het zo sterk en stevig is. Daarom gaan we je in deze blog uitleggen waar beton uit bestaat, waarom het zo sterk is, waarvoor je het kan gebruiken en hoe je het goed kan onderhouden.

Waar bestaat beton uit? 

Beton is een erg zwaar en stevig materiaal. Het is een steenachtig iets wat bestaat uit verschillende dingen zoals: cement, bindmiddel en de basismiddelen, zand, grind en steenslag. Doordat er cement in zit en dat wordt gemengt met water hard het erg uit en word het heel erg hard. Ook worden er een soort van verzwarende korrels in toegevoegd, wat granulaat heet en daardoor wordt het ook een stuk zwaarder.

Waarom is het zo sterk? 

Door al deze middelen word het erg sterk. Ook zit er in beton een soort van staalkabels, dit houd de boel bij elkaar en houd het een geheel. Dit zit er in om er voor te zorgen dat als het beton een keer breekt dat het elkaar een beetje bij elkaar blijft, hierdoor kan het niet gelijk instorten en zorgt het voor minder gevaar. Als je dit gevaar wilt voorkomen is het handig om bijvoorbeeld gevelrenovatie Den Haag in te schakelen zij kunnen je helpen met betonreparatie en kunnen ongelukken voorkomen. 

Waarvoor kan je het gebruiken? 

Beton is bruikbaar voor erg veel verschillende dingen, dat komt doordat het zo stevig is. Maar naast dat het stevig is kan je het zo stevig maken als je zelf wilt, je kan het namelijk ook voor kleinere projecten gebruiken. Vaak wordt het gebruikt voor huizen, balkons, gevels of vloeren. Betonnen vloeren zijn tegenwoordig ook erg populair omdat je hiermee een erg industriële look creëert. De industriële look is op dit moment erg populair en gewild. 

Onderhoud

Het is belangrijk dat het beton goed onderhouden wordt, anders is er een kans op ongelukken. Er kan namelijk betonrot ontstaan waardoor er dingen kunnen instorten of kapot kunnen gaan. Je kan hiervoor op internet bijvoorbeeld zoeken naar gevelrenovatie Den Haag, dan komen er verschillende bedrijven naar boven die het beton voor je kunnen onderhouden en kunnen controleren of alles nog veilig is. Zij kunnen betonrenparatie verrichten maar kunnen ook controles uitvoeren om te kijken of alles nog veilig is. Laat jij je beton regelmatig controleren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *