Hoe isoleer je je woning?

Hoe isoleer je je woning?

Met name in de winter is het van belang je woning te isoleren, met name het dak. Wist je dat veel warmte verloren gaat, indien je geen dakisolatie hebt? Je kunt het isoleren laten doen bij een Dakdekker Amsterdam, zoals bijvoorbeeld Eigenhuis dakdekker. Er zitten vele voordelen aan het laten isoleren van het dak. Ten eerste heb je een lagere energierekening, je bespaart tot wel honderden euro’s per jaar! Je hoeft immers niet steeds de kachel heel hoog te zetten, en je kunt genieten van meer wooncomfort. De isolatie is snel gedaan, vaak al binnen een dag. Tevens is isolatie milieuvriendelijk en goed voor de waarde van je woning. Een ander voordeel is dat geluidsoverlast die wordt veroorzaakt door kieren, door woningisolatie wordt voorkomen. En je krijgt een beter energielabel wanneer je jouw woning goed isoleert.

Wat zijn de nadelen van een niet geïsoleerde woning?

Het is, zoals hierboven al beschreven, echt belangrijk de woning zorgvuldig te isoleren. Want bij een niet geïsoleerde woning zie je vaak dat vocht naar binnen dringt. Op die manier ontstaat er tocht en condens. Dit kan zelfs leiden tot ongedierte en ook schimmel. Wanneer je het goed isoleert worden de wanden en vloeren droger en warmer. Daardoor kan er tevens geen schimmel groeien. Bovendien heb je, als de woning niet goed geïsoleerd huis heeft dus een veel hogere energierekening, meer stookkosten en tevens meer CO2-uitstoot. En natuurlijk heb je het eerder koud in een geïsoleerd huis. 

Welke service kun je verwachten bij een Dakdekker Amsterdam?

Indien je je huis laat isoleren bij een Dakdekker Amsterdam krijg je een uitstekende service. Bij Eigenhuis dakdekker krijg je nadat de isolatie is aangebracht tot wel 15 jaar garantie. De dakwerkers zijn VCA gecertificeerd, dat houdt in dat de isolatiewerkzaamheden zeer professioneel uitgevoerd worden en dat je een hoge kwaliteit kunt verwachten. Want als je je dak laat isoleren wil je hier natuurlijk jaren mee toe kunnen. En je wilt ervan verzekerd zijn dat het zorgvuldig en goed gedaan wordt. Bij Eigenhuis dakdekker dragen wij hier zorg voor. Er wordt gewerkt met hoogwaardig materiaal dat voldoet aan de Europese richtlijnen. Dit geeft een bijzonder sterke dakisolatie met lange levensduur.

Waarom professioneel je dak laten isoleren?

In de meeste gevallen is het slim om niet zelf aan de slag te gaan met isoleren, want wanneer je dit niet op de juiste manier doet heb je kans op vocht in het dak, of schimmel en rottend hout. Met name platte daken en dakkapellen zijn erg lastig om zelf te isoleren, het inschakelen van een professioneel bedrijf is dan echt een must. Echter, een schuin dak met dakpannen is wel iets makkelijker om zelf te isoleren. Toch geldt; als je echt zeker wilt weten dat het goed gebeurt is het in alle gevallen raadzaam de hulp van een Dakdekker Amsterdam in te schakelen. Schroom niet om te bellen of mailen voor meer informatie. De dakdekkers gaan graag voor je aan de slag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *