Drie handige tips bij het kopen van een nieuwe vloer

Drie handige tips bij het kopen van een nieuwe vloer

Het kopen van een nieuwe vloer bezorgt de meeste mensen enorme keuzestress. Er zijn zoveel verschillende vloeren te koop dat het lastig is om een goede keuze te maken. Daarnaast heeft een vloer ook een grote impact op hoe je huis eruit ziet. Om je op weg te helpen geef ik in dit artikel drie handige tips bij het kopen van een nieuwe vloer.

 

 

  • Bepaal van te voren het budget

 

De prijs speelt voor vrijwel alles een grote rol, ook voor de vloer. Het is aan te raden om van te voren het budget te bepalen. Hierdoor voorkom je dat je te veel geld uitgeeft aan de vloer. Daarnaast helpt dit ook om de keuze een stuk makkelijker te maken. Er zijn namelijk allerlei vloeren in verschillende prijsklassen. Door vooraf het budget te bepalen, ben je in staat om veel gerichter te zoeken. Je zult zien dat een hoop vloeren al buiten je budget vallen.

 

 

  • Kijk naar de ruimte van het huis

 

De ruimte van het huis speelt een grote rol in het maken van de juiste keuze voor de vloer. Wanneer je in een grote ruimte een vloer moet leggen, is het aan te raden om voor grote planken te kiezen. Dit geef een rustige uitstraling aan de ruimte. Als je juist in een kleinere ruimte een vloer moet leggen, geldt het tegenovergestelde. Dan is het juist handig om kleine planken of tegels te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan vloertegels 60×60.

 

 

  • Houd rekening met de lichtinval

 

Een ander belangrijke tips is dat je rekening moet houden met de lichtinval. Dit heeft namelijk invloed op de kleur. Elke ruimte heeft een ander soort lichtinval. Dit geldt voor de showroom waar je de vloer bekijkt, maar ook in jouw huis. Dit kan ervoor zorgen dat de kleur net wat anders naar voren komt. Het is daardoor aan te raden om kleurstalen mee naar huis te nemen en te kijken hoe de kleur er bij jouw thuis uitziet. 

 

Wil je graag meer weten over vloertegels 60×60? Neem dan snel een kijkje op https://www.ceramicavloeren.nl/.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *