Hier zitten de meeste bacteriën op in je huis

Hier zitten de meeste bacteriën op in je huis

Bacteriën je hebt ze overal. Je komt er nooit vanaf. Je kan het gister hebben schoongemaakt maar dan zitten ze er vandaag weer. Dit kan natuurlijk wel liggen aan hoe goed je het schoonmaakt en waar het is. Je zal natuurlijk denken: op de wc zitten het meeste bacteriën. Maar dat is niet waar! Natuurlijk hebben we de plaatsen waar het meeste bacteriën op zitten even voor je op een rijtje gezet. zo kan je daar rekening mee houden en deze oppervlakken extra goed schoonmaken. Of je laat het professioneel schoonmaken in bijvoorbeeld Nijkerk. Dan moet je even zoeken op Schoonmaakbedrijf Nijkerk op onze website!

Toetsenbord

Door een Brits onderzoek in 2008 kwamen we erachter dat op een toetsenbord gemiddeld 400 keer meer bacteriën zitten dan op een wc bril. Volgens de onderzoekers ontstaan die bacteriën door het eten en drinken bij de computer. Dit kan natuurlijk ook komen door je vingers die het toetsenbord gebruiken maar bijvoorbeeld ook door ongewassen handen na een wc bezoek.

Tandenborstel

Omdat je je tandenborstel in de badkamer neerzet kunnen de bacteriën extra goed groeien. Je zet ze meestal in een gesloten kastje waar ze weinig frisse lucht krijgen en waar het heel warm is. Vooral als je gaat douchen en er warme damp komt kunnen de bacteriën lekker gaan broeien in het kastje. Doordat tandenborstels meestal ook in een houder of bekertje naast elkaar staan kan er kruisbestuivingen plaatsvinden.

Föhn

Door je haar te föhnen kunnen er ook veel bacteriën en virussen verspreiden. Door de hete lucht die uit de föhn komt gaat dit heel snel. Veel mensen denken dat de warme lucht kiemen juist doodt maar dat is helaas net zo.

Make up

Bacteriën kunnen perfect overleven in jouw make up spullen. Zoals mascara, lippenstift of eyeliner. Deze make up producten smeer je natuurlijk op je gezicht waardoor het kan leiden op infecties. Even opletten dus!

Mobiel

Ook jouw mobieltje die je nu misschien wel in je hand hebt is een grote broeihaard van bacteriën zoals stafylokokken. De besmettingen wordt bevorderd doordat je mobiel in contact komt met je mond tijdens het bellen.

 

Het beddengoed

In je beddengoed zitten veel mijten, bacteriën en virussen. Je kussenslopen dekens of dekbedden moeten daarom ook regelmatig worden verschoond en gelucht worden. Je kan ook eventueel je matras of kussen chemisch laten reinigen.

Slippers

Uit een Amerikaans onderzoek bleek dat er na vier dagen rondlopen in New York 18.000 bacteriën op de slippers zaten. Na drie maanden bevat 93 procent van de slippers bacteriën van uitwerpselen en 20 procent E. coli bacterie. De meeste bacteriën zijn gelukkig onschuldig. 

Afstandsbediening

Uit nog een onderzoek bleek dat de afstandsbediening in hotels de grootste bron van infecties is. De afstandsbediening wordt namelijk bijna nooit schoongemaakt. Ook in huis zijn er genoeg bacteriën erop te vinden.

Heb je hier toch nie zo zin in? Dan kan je altijd naar onze website Asenso schoonmaakdiensten gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *