Euonymus Japonicus

Euonymus Japonicus

Een plant die weinig onderhoud vergt, geschikt is voor groepsbeplanting, border of als haag en die geen blad verliest omdat het winterhard is. Klinkt u dit als muziek in de oren? Maak dan kennis met de Euonymus Japonicus. De Nederlandse benaming voor deze heestersoort is Japanse hulst of ‘Green Spire’. Het is oersterk en uitermate geschikt voor ons wisselvallige, Hollandse klimaat. Strenge vorst, bittere kou en extreme droogte krijgt de Euonymus Japonicus er niet onder. Het kent een compacte groei en wordt ongeveer 80 centimeter hoog. Het heeft bijzondere gevormde blaadjes. Deze zijn langwerpig, licht gekarteld en donkergroen van kleur. De Euonymus Japonicus past in ieder tuinontwerp. Als erfafscheiding, om de border wat op te vrolijken of in een groepje bij elkaar te zetten als centraal middelpunt in de tuin.

Standplaats van de Euonymus Japonicus

De Euonymus Japonicus kan op iedere plek worden aangeplant. Dat wil zeggen dat het in de volle zon kan staan, maar een schaduwrijke standplaats is ook geen enkel probleem. De bodem moet wel goed gedraineerd zijn zodat overtollig water snel weg kan lopen. Daarom kunt u bij het aanplanten het beste de grond even goed omwoelen. Om de Euonymus Japonicus een goede start te geven en ervoor te zorgen dat de wortels zich ontwikkelen voegt u wat aanplantgrond toe aan het uitgegraven gat of geul. Plant de Euonymus Japonicus niet al te diep; alleen de kluit is meer dan voldoende. Vermeng de uitgegraven grond ook met wat aanplantgrond en druk dit goed rond de heester aan. 

De Euonymus Japonicus verzorgen

Na het aanplanten is het belangrijk dat de Euonymus Japonicus direct voldoende water krijgt. Ook in de eerste periode moet u dit blijven herhalen. Bij extreem warm weer kunt u de Euonymus Japonicus ondersteunen door tijdens de vroege ochtenduren voor voldoende vocht te zorgen. Verder heeft het normaal gesproken geen extra water nodig. Qua verdere verzorging behoeft de Euonymus Japonicus maar weinig onderhoud. Aan het einde van de winter, in april, kan de bovenkant getopt worden met een heggenschaar. Om verbranding van het jonge blad van de Euonymus Japonicus te voorkomen is een bewolkte, niet al te warme dag, hiervoor een ideaal moment. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *