Vers uit eigen kwekerij

Vers uit eigen kwekerij

Wanneer u uw tuin verborgen wilt houden voor de buitenwereld zodat u in alle rust en privacy van uw eigen buiten kunt genieten moet u beslist eens kijken wat een Portugese laurier voor u kan betekenen. Deze prachtige plant is zeer geschikt om dichte, hoge hagen mee te creëren zonder dat het alle kanten uitschiet tijdens het groeien. Het kent een opgaande vorm en heeft grote middel- tot donkergroene bladeren die leerachtig aanvoelen. Omdat de Portugese laurier winterhard is blijft het daardoor het gehele jaar door volop in de bladeren zitten. Zo bent u beschermd tegen nieuwsgierige blikken en kunt u genieten van de beschutting die de Portugese laurierhaag u biedt.

Groeiwijze

Een Prunus lusitanica (Latijnse benaming voor de Portugese laurier) groeit op elke grondsoort en is aan te planten op iedere standplaats. De bodem mag wel licht vochtig zijn maar niet té nat. De Portugese laurier houdt namelijk niet van natte voeten. Wanneer de wortels langdurig met veel water in aanraking komen bestaat er een kans op rotting. Normaal gesproken behoeft de Portugese laurier dan ook geen extra water. Alleen tijdens extreem droge periodes kunt u wat extra water geven. De Portugese laurier kan wel zo’n 5 meter hoog worden. Toch beïnvloedt de hoge groeiwijze niet de breedte waardoor het ook prima past in kleinere tuinen. Het kent dus een opgaande groei. Het groeit gemiddeld zo’n 20 tot 35 centimeter per jaar. Ook al wilt u het wat hoger laten groeien, toch is het overslaan van een jaarlijkse snoeibeurt niet verstandig.

Snoeien

Zelfs al vindt u de Portugese laurier mooi zoals die is, jaarlijks snoeien is wel gewenst. Doet u dit namelijk niet dan is het daarop volgende jaar een snoeischaar niet meer genoeg om de verdikte takken te verwijderen. Daarvoor hebt u dan echt een zaag nodig. Beter is het dus om het rond de langste dag van het jaar toch te snoeien met een scherpe snoeischaar. Hiermee wordt voorkomen dat er lelijke bruine randjes aan het dikke blad verschijnen. Wanneer u alle genoemde tips opvolgt kunt u vele jaren lang genieten van de mooie en sterke Portugese laurier. Koop nu de Portugese Laurier uit eigen kwekerij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *