Extra ruimte nodig? Zo realiseer je een extra slaapkamer!

Extra ruimte nodig? Zo realiseer je een extra slaapkamer!

Is er gezinsuitbreiding op komst? Dan kan je waarschijnlijk niet wachten tot je jullie kleintje eindelijk in de armen kunt sluiten. Toch brengt een nieuw gezinslid wel een hoop extra regelwerk met zich mee. Zo kan je door de komst van dit gezinslid letterlijk je woning uit groeien. Gelukkig betekent dit niet direct dat verhuizen de enige oplossing is. Er staan je immers de komende tijd al genoeg kosten te wachten, dus daar nog extra stress bovenop leggen wil je uiteraard voorkomen. Er zijn gelukkig verschillende manieren om toch nog wat extra ruimte in je huidige woning te realiseren. Dus leg dat nieuwe Weidswonenenslapen maar aan de kant en ga aan de slag!

Onderzoek of er loze ruimtes zijn

In veel woningen zijn er zogenaamde loze ruimtes aanwezig. Dit zijn kamers waar eigenlijk weinig mee gedaan wordt en die enkel als opslagplaats worden ingezet. Denk bijvoorbeeld aan de garage of de zolder. Deze zouden prima kunnen worden gebruikt als extra ruimte. Begin daarom met het opruimen van deze loze ruimtes en onderzoek of hier de mogelijkheid bestaat om te slapen. Als de garage aan het huis gevestigd is, kan je de muur misschien doorbreken om de woonkamer groter te maken en hierdoor meer opbergruimte en speelruimte te creëren. Wanneer je deze ruimte op de juiste manier installeert is het wellicht zelfs mogelijk om een extra slaapkamer op de benedenverdieping te realiseren.

Meerdere kinderen op één kamer

Zijn alle slaapkamers in het huis al vergeven onder je andere kinderen? Dan is het tijd om een belangrijke beslissing te nemen: is het mogelijk om twee of meerdere kinderen op één kamer te leggen? Een baby en een kleuter is natuurlijk een niet zo praktische oplossing, maar twee kinderen in de basisschoolleeftijd moet zeker kunnen. Bovendien is het voor je kinderen vaak ook nog eens een klein feestje. Gooi daarom gerust een balletje op zodra jullie nieuwe dekbedden kopen bij weidswonenenslapen.nl en kijk hoe ze tegenover deze gedachte staan. Misschien verbazen ze je en is het probleem zo eenvoudig opgelost!

Laat een dakkapel of aanbouw plaatsen

De zolder beschikt over alle mogelijkheden om een extra slaapkamer te realiseren. Helaas lopen veel mensen tegen het grootste probleem van Nederlandse zolders: het schuine dak. Hierdoor is het niet mogelijk om normaal over zolder te lopen, bovendien is de ruimte vaak donker en kunnen er weinig functionele meubels geplaatst worden. Hierdoor wordt de zolder vaak als ‘onpraktisch’ bestempeld. Maar wist je dat je dit relatief eenvoudig kunt oplossen door het plaatsen van een dakkapel? Zo realiseer je een functionele en lichte ruimte, waar jullie jongste telg zo heerlijk kan slapen.

Zo realiseer je een extra slaapkamer

Beschik je over een iets groter budget en ben je op zoek naar een oplossing voor de lange termijn? Dan kan je er ook nog voor kiezen om een uitbouw te laten plaatsen. Zo kan je eenvoudig één of meerdere extra slaapkamers realiseren. Vind je het geen prettig idee als de kinderen op de benedenverdieping slapen? Verplaats dan jullie eigen slaapkamer naar beneden en geef de kinderen de eerste verdieping. Leuk je eigen slaapkamer op met een mooi bed, de wollen dekens van Weidswonenenslapen en realiseer een sfeervol geheel. Zo kan je als nieuwbakken ouders even volledig tot rust komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *