Gevel laten reinigen

Gevel laten reinigen

De kans op een eerste indruk krijg je maar een keer. Dat gaat ook op voor woningen, een goed verzorgde woning geeft direct een positieve indruk. Met name de staat van de gevel is daarmee belangrijk, dit is immers het eerste wat men ziet aan een woning. Een goed onderhouden gevel betekent echter meer dan alleen een goede eerste indruk. De gevel is namelijk ook van belang voor de bescherming van de woning en het woongenot. Door de weersinvloeden kunnen muren worden aangetast. Regen en wind zorgen voor slijtage van de gevel en kunnen op den duur zorgen voor problemen. Zo kunnen voegen losraken en krijgt vuil de kans zich te hechten op de gevel. Door de gevel te laten reinigen blijft de gevel in een goede conditie, is de woning goed beschermd en blijft het wooncomfort optimaal.

De gevel laten reinigen: de voordelen

Gevelreiniging heeft vele voordelen. Zo blijft de woning of het bedrijfspand er representatief uit zien en is de functionaliteit van de gevel gewaarborgd. Een woning of pand waarvan de gevel is aangetast, kan resulteren in vochtproblemen aan de binnenzijde. Er kunnen, naast de eerder genoemde voordelen, nog tal van andere redenen zijn om de gevel te laten reinigen:

  • De gevel laten reinigen zorgt voor een optimale bescherming tegen vocht.
  • Een goed onderhouden gevel vergroot de waarde van de woning.
  • Het aanzien van de woning of het bedrijfspand wordt verbeterd.
  • Een gevel laten reinigen zorgt voor een goede isolerende werking.
  • Een schone gevel verhoogt het woongenot.
  • Gevelreiniging voorkomt hoge renovatiekosten in de toekomst.

Gevelreiniging: geen enkele gevel is hetzelfde

Een gevel laten reinigen kan op verschillende manieren en is afhankelijk van het type vervuiling. Is er sprake van een lichte verkleuring dan volstaat het vaak om te kiezen voor stoomreiniging. Is er sprake van een zware vervuiling, bijvoorbeeld door graffiti, dan is een chemische reiniging vaak het meest effectief. Er zijn verschillende technieken beschikbaar op de gevel optimaal te reinigen:

  • De gevel laten reinigen met stoom

Bij een oppervlakkige vervuiling van de gevel, bijvoorbeeld door regen of straatvuil, wordt er vaak gekozen voor reiniging met een hogedrukreiniger. De stoom weekt het vuil als het ware los en door de kracht van de hoge druk wordt het vuil verwijderd. In veel gevallen kan deze vorm van gevelreiniging op bijna alle gevels worden toegepast.

  • Nevelstralen

In sommige situatie is het reinigen van de gevel met stoom niet mogelijk. Dit is bijvoorbeeld het geval als er sprake is van een poreus materiaal. Door gebruik te maken van nevelstralen kan de muur alsnog gereinigd worden. Bij deze vorm van gevelreiniging wordt geen gebruik gemaakt van hoge druk.

  • Chemisch reinigen

Een zwaar vervuilde gevel vraagt om een effectieve aanpak. Vaak is het gebruik van stoom niet voldoende en moet er gekozen worden voor chemische reiniging. Bij deze reinigingsmethode gebruikt men een chemisch reinigingsmiddel wat zich aan de vervuiling hecht. De chemische reactie die hierop volgt, weekt het vuil los van de gevel.

Bron: Superrenovatie.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *