Gordijnen kunnen je huis mooi aankleden

Gordijnen kunnen je huis mooi aankleden

Voor de aankleding van de ramen heb je een uitgebreide keuze. Een van de meest voorkomende zijn gordijnen. Jaloezieën zijn ook een goede optie, hoewel ze aan de muur moeten worden bevestigd. Daarom is het goed om van tevoren te bedenken welk type raamdecoratie je wilt. Aangezien voor sommige raamdecoratie iets extra’s nodig is. Gordijnen hebben het voordeel dat ze goed passen in zowel de moderne als de klassieke kamers. Deze raamdecoratie is ideaal voor thuis, omdat ze ook zeer gemakkelijk te onderhouden zijn. Schoonmaken of vervangen is geen enkel probleem. Ze zijn gemakkelijk te verwijderen en te wassen.

Wit is altijd goed

Wit is een kleur die niet uit de mode gaat. Dus het is een basistint die werkt voor elke kamer. Dit is de meest gekozen kleur als basis voor een goede raambekleding. De voordelen van wit zijn talrijk, want het is ook een tint die helderheid geeft aan de kamers en ze er opener doet uitzien. Als de ruimte waar de gordijnen komen te hangen klein is, laten witte gordijnen en muren in dezelfde tint ruimtes groter lijken. Het enige nadeel van witte gordijnen is dat vlekken snel zichtbaar zijn. Maar afgezien van dit nadeel, zijn ze meestal een goede keuze voor thuis.

Scandinavische inrichting

Ook in kamers die Scandinavisch zijn ingericht wordt vaak de kleur wit gebruikt. Deze stijl kenmerkt zich door een grote helderheid. In deze kamers is eenvoud het sleutelwoord, vandaar de witte en eenvoudige gordijnen. Ze zijn ideaal om ramen te bedekken en te combineren met witte muren. In deze omgevingen komt de warmte van de lichte houten meubelen. Als er kleur wordt toegevoegd, worden alleen okertinten, zachte pastels of contrasterend zwart gebruikt.

Witte gordijnen in kleurrijke kamers

Witte gordijnen als raambekleding zijn ook perfect voor kleurrijke kamers. Als de muren in intense kleuren zijn geschilderd, is het aan te raden wit als kleur toe te voegen aan het textiel en het meubilair. Op deze manier wordt de intensiteit van de kleuren vermindert. Wit textiel is altijd een goede optie omdat het kan worden gebruikt als basis voor het decoreren van kamers met veel kleuren.

Vele prints

Als je in huis veel patronen hebt toegepast, in de kussens of in ander textiel, is het goed de eenvoud elders te zoeken. Voeg niet te veel details en patronen toe, zodoende loop je het risico dat het gaat vervelen of dat de decoratie te immens wordt. Daarom is het slim om bij een druk vloerkleed met een zeer opvallend patroon, een tegenhanger toe te passen zoals een paar eenvoudige witte gordijnen die met alles gecombineerd kunnen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *