Zo kies je de perfecte trapleuning bij jouw trap

Zo kies je de perfecte trapleuning bij jouw trap

 Een trap is niet compleet zonder een bijpassende trapleuning! Naast het feit dat een trapleuning de trap veiliger maakt, geeft deze de trap een luxe uitstraling. Bij de aankoop van een trapleuning zijn er een aantal factoren om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan het materiaal waarvan de trapleuning gemaakt is, de stijl hiervan, enzovoorts. In dit artikel vind je de belangrijkste factoren op een rijtje! 

 

#1: kies de gewenste stijl trapleuning

Een eerste stap in het kiezen van een nieuwe trapleuning is het bepalen van de gewenste stijl. Kies je voor een klassieke trapleuning, ga je voor een trapleuning met een moderne uitstraling? De keuze die je hierin maakt kan bepalend zijn voor het materiaal waarvan de trapleuning gemaakt moet worden. Bij een industriële stijl zal je bijvoorbeeld al snel voor een trapleuning van staal kiezen. Het past hier goed bij! 

 

#2: materiaal van een trapleuning

Staal is vanzelfsprekend slechts een van de opties die je hebt op het gebied van materialen. Je kunt ook voor een houten trapleuning kiezen! Het voordeel hiervan is het feit, dat je de trapleuning eenvoudig kunt bewerken. Ideaal, wanneer er een kleine beschadiging optreedt of wanneer je de trap en trapleuning in een andere kleur af wilt werken op termijn. Ook niet onbelangrijk: een houten trapleuning monteer je vaak relatief makkelijk zelf. Naast staal en hout is ook glas een optie. 

 

#3: hoogte van de trapleuning

Een derde aspect om rekening mee te houden, is de hoogte waarop de trapleuning gemonteerd wordt. Over het algemeen kiest men voor een hoogte tussen de 85 en 95 centimeter. Het is voornamelijk afhankelijk van je eigen lengte, welke hoogte het meest geschikt is. Houd hierbij ook rekening met je kinderen! Zij moeten zich ook aan de trapleuning vast kunnen houden, om de kans op een valpartij te minimaliseren.

 

#4: vorm van de trapleuning

Tot slot speelt ook de vorm van de trapleuning mee. Dit hangt samen met de stijl die je kiest! Ga je voor een strakke, rechte trapleuning, of mag deze een glooiende vorm hebben? Tegenwoordig heb je ruime keuze uit verschillende trapleuningen. Op Houtcompleet.nl vind je een uitgebreid assortiment trapleuningen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *