Hoe kan je het best een inboedelverzekering vergelijken?

Hoe kan je het best een inboedelverzekering vergelijken?

Een inboedelverzekering vergelijken voordat je deze af gaat sluiten is een uitstekend idee. Iedereen is het er dan ook in principe wel met elkaar over eens dat de inboedelverzekering één van de duurste verzekeringen is op de markt. Toch kiezen het merendeel van de mensen er bewust voor om ze toch af te sluiten. Dit is het gevolg van het feit dat een verwoeste inboedel ongelofelijk veel kosten met zich meebrengt. Het is vanzelfsprekend dat je deze kosten graag zoveel mogelijk zal willen voorkomen. Wil jij er ook graag voor zorgen dat je de beschikking krijgt over een echt goede inboedelverzekering, maar dan wel zonder dat daar een torenhoge verzekeringspremie aan is verbonden? Ontdek dan vooral snel op deze pagina hoe je jouw inboedelverzekering het beste kan vergelijken!

 

 • Waar rekening mee houden bij een inboedelverzekering vergelijken?

 

Laat ons allereerst maar even kijken naar de zaken die aan de basis liggen van jouw inboedelverzekering vergelijking. Wanneer we dit doen is het zo dat er meteen een aantal zaken zullen opvallen. In eerste instantie zal er je worden gevraagd welk soort inboedelverzekering je graag zou willen afsluiten. Hierbij wordt een onderscheid gemaakt tussen de twee mogelijkheden zoals hieronder omschreven: 

 

 1. De extra uitgebreide inboedelverzekering;
 2. De allrisk inboedelverzekering; 

 

Voor het merendeel van de mensen geldt dat zij aan een extra uitgebreide inboedelverzekering in principe reeds voldoende zullen hebben. Het merendeel van de schade die kan ontstaan aan je inboedel wordt hiermee namelijk gedekt. Dit gezegd hebbende is het zo dat er één niet onbelangrijke dekking ontbreekt. Het gaat hierbij om de dekking van schade die je zelf hebt veroorzaakt. Het spreekt voor zich dat het hierbij niet over opzettelijke schade mag gaan. Toch is eigen schade gedekt door de allrisk inboedelverzekering. Wil je graag zo’n verzekering afsluiten? Dan zal je daar zeker rekening mee willen houden bij een inboedelverzekering vergelijken. De extra uitgebreide variant zal dan immers voor jou niet relevant zijn. 

 1. Welke waarde wil je laten verzekeren door je inboedelverzekering? 

Het tweede belangrijkste aandachtspunt bij een inboedelverzekering vergelijken heeft te maken met de waarde van de inboedel die moet worden gedekt. Het spreekt voor zich dat dit zeer afhankelijk is van de situatie. Voor elke persoon geldt dat hij of zij thuis over een bepaalde hoeveelheid aan inboedel beschikt. Om deze waarde te taxeren kan er op twee verschillende manieren te werk worden gegaan. Het gaat hierbij om de volgende opties: 

 

 1. Je laat de inboedel taxeren door de verzekeraar; 
 2. Je stelt een inventaris op van de inboedel van je woning;

 

In het merendeel van de gevallen wordt er gebruik gemaakt van de tweede mogelijkheid. Heb je dat gedaan? Dan kan je op basis van de bekomen waarde bekijken aan welke schijf jij nood hebt voor wat je inboedelverzekering betreft. Tijdens een inboedelverzekering vergelijken zullen deze schijven in principe zo goed als meteen zichtbaar worden. Zo kan je direct de beste inboedelverzekering afsluiten voor jouw situatie.

 1. Zijn er stukken die apart moeten worden verzekerd? 

Bij het bekijken van de inboedel dient er een onderscheid te worden gemaakt tussen twee verschillende soorten stukken. We maken op dit vlak een onderscheid tussen:

 

 1. De algemene inboedel; 
 2. Specifieke stukken zoals kunstwerken en / of antieke meubels; 

 

Voor de algemene inboedel geldt dat ze valt onder de globale schijf die wordt toegekend aan je inboedelverzekering. Dat geldt in de basis eveneens voor meer specifieke stukken zoals kunstwerken en / of antieke meubels. Het spreekt evenwel voor zich dat dit voor deze laatste artikelen helemaal niet interessant is. Voor deze artikelen geldt namelijk dat hun waarde doorheen de jaren aanzienlijk kan stijgen. Vallen de stukken onder de globale schijf van je inboedelverzekering? Dan zou dat betekenen dat ze enkel en alleen zijn gedekt op basis van de oorspronkelijke aankoopwaarde en dus niet op basis van de actuele waarde. Dat is uiteraard niet meteen de bedoeling, zeker niet voor dure stukken. 

 

Voor bovenstaand probleem hebben verzekeraars een oplossing gevonden. Onder de inboedelverzekering is het namelijk mogelijk om een extra polis toe te voegen die zich specifiek richt op dergelijke stukken. Let wel, het afsluiten van dergelijke speciale polissen brengt uiteraard een bepaalde meerprijs met zich mee. Dit zorgt ervoor dat het afsluiten van een goedkope inboedelverzekering in de praktijk net wat minder voor de hand liggend wordt. 

 

 • Hou ook rekening met eventuele kortingen

 

Een inboedelverzekering vergelijken is altijd interessant. Dit gezegd hebbende is het mogelijk dat je de kosten die er aan je worden voorgesteld op verschillende manieren moet gaan interpreteren. Wat bedoelen we hier nu juist mee? Zeer eenvoudig. In eerste instantie moet je nagaan of de kostprijs een promotieprijs is of niet. Is dat het geval? Bekijk dan altijd voor welke periode je aanspraak kan maken op deze verzekeringspremie. Bovendien spreekt het voor zich dat je ook direct rekening zal willen houden met de premie die nadien zal worden aangerekend. Enkel en alleen op die manier weet je wat je kan verwachten. 

Bekijk en vergelijk online verzekeringen en premies op Diks.nl!

Let op! Vraag ook zeker voor het afsluiten van je inboedelverzekering altijd even prijs aan je vaste huis & tuin verzekeraar. Het is mogelijk dat hij de verzekering voor je inboedel kan opnemen in een bundel waardoor je aanspraak kan maken op een zogenaamde kwantumkorting. Hierdoor kan je de vaste kosten van je inboedelverzekering extra eenvoudig drukken en kan je wellicht in de praktijk ook zomaar nog meer geld besparen.

 

 • Je inboedelverzekering vergelijken loont altijd de moeite

 

We begrijpen dat een inboedelverzekering vergelijken in de praktijk altijd de nodige tijd en moeite kost. Dit gezegd hebbende is het wel zo dat het afsluiten van de verzekering voor je inboedel in de praktijk steevast gepaard gaat met niet onaanzienlijke kosten. Deze kosten kunnen relatief eenvoudig worden gedrukt door het uitvoeren van een vergelijking. Je inboedelverzekering vergelijken dient wel steeds te gebeuren op een objectieve wijze. Dit betekent dat het logischerwijs niet interessant is om ze te vergelijken op de website van een bepaalde verzekeraar. Doe je dat wel? Dan is een objectieve uitkomst niet altijd gegarandeerd.

 

Hoe dan ook, ben jij op zoek naar een efficiënte manier om te besparen op de periodieke kostprijs van je inboedelverzekering? Dan is het zeker een aanrader om een vergelijking uit te voeren. Op die manier ben je eigenlijk altijd verzekerd van een toegankelijk prijskaartje en dat ook nog eens zonder dat je rekening hoeft te houden met beperkte voorwaarden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *