Hoe richt je de perfecte kinderkamer in?

Als jij binnenkort een kindje mag verwachten, dan moet je natuurlijk ook een kinderkamer inrichten. Dit is een zeer spannende periode want je bent niet alleen zwanger maar moet ook nog eens een gehele kamer inrichten voordat het kind geboren word. Het inrichten van de kinderkamer zelf is natuurlijk ook zeer spannend want dit word je eerste keer en je wilt het natuurlijk direct goed doen. Daarom kan je hier meer informatie vinden over hoe je de perfecte kinderkamer inricht. 

 

Een bed 

Een pasgeboren baby heeft natuurlijk een plek nodig om te kunnen slapen. Hiervoor heb je natuurlijk een bed nodig zoals een jongensbed of een meisjesbed, maar dit is in de eerste jaren na de geboorte niet echt handig. Pasgeboren kinderen zijn zeer onvoorspelbaar en hebben helemaal geen inzicht op de risico’s. Het gevolg hiervan is dat ze snel uit bed kruipen of zelfs uit bed vallen en hierdoor verwondingen oplopen. Ook kan het voorkomen dat het kind uit bed kruipt en verstikt in iets dat op de grond ligt. Kinderen houden er namelijk van om vanalles in hun mondje te stoppen. Je kan daarom in de eerste jaren na de geboorte gebruik maken van een speciale babybox. Dit is namelijk een zeer fijn bed en is voorzien van hoge leuningen. Kinderen kunnen dan niet zelfstandig uit bed kruipen alleen zitten er soms geboren klimmers tussen. Het zal je verbazen dat een twee of driejarig kind uit een babybox weet je klimmen. 

 

Knuffels 

Het is erg belangrijk dat een kind gerust kan slapen in haar of zijn slaapkamer. Dit kan eigenlijk alleen als de kinderkamer kindvriendelijk ingericht is en dit kan je laten doen door by MM store kinderkamers. Het is daarom verstandig om zoveel mogelijk kindvriendelijke knuffels in de slaapkamer te plaatsen maar ook bij het kind in bed. Je ziet heel vaak dat een kind het liefst heel de dag met een knuffel loopt en dat heeft ermee te maken dat de ouders van een kind altijd de knuffel naast het slapende kind hebben gelegd. Hierdoor is er automatisch vertrouwen ontstaan tussen het kind en de knuffel. Het is erg belangrijk dat je alleen kindvriendelijke knuffels aanschaft want als je dit niet doet, dan kan je kind een trauma oplopen en wilt dan het liefst nooit meer slapen in zijn of haar eigen slaapkamer. 

 

Muurschildering 

Om ervoor te zorgen dat het kind zich welkom voelt in haar of zijn eigen slaapkamer, kan je er ook voor kiezen om enkele muurschilderingen aan te brengen. Je kan dan het beste een kindvriendelijke muurschildering aanbrengen want je weet inmiddels al wat de gevolgen zijn als je dit niet doet. Houd er wel rekening mee dat een muurschildering gemaakt word met bepaalde soorten verf en dat het voor kind helaas niet mogelijk is om voor enkele uren te verblijven in haar of zijn slaapkamer. Dit is namelijk ongezond voor het kind en ook kan het zo zijn dat het kind de natte verf uitsmeert en de muurschildering verpest word. Dat zou ook erg zonde zijn want het maken van een muurschildering kan prijzig zijn. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *