Een beregeningspomp gebruik je hiervoor

Een beregeningspomp gebruik je hiervoor

Je zult vast wel weten wat een waterpomp is maar je hebt vast nog nooit gehoord van een beregeningspomp. Dit heeft ermee te maken dan een waterpomp voor andere doeleinden gebruikt wordt dan een beregeningspomp. Ook werkt een warmtepomp zeker anders dan een beregeningspomp omdat een beregeningspomp kan volledig zelfstandig voor luchtafvoer zorgen terwijl een waterpomp dat niet kan. Hier vind je meer informatie over waarvoor je een beregeningspomp kan gebruiken.

 

Akkers 

Als je een boer bent maar geen zwaar materieel hebt om voor je akkers te zorgen of geen gebruik wilt maken van zwaar materieel, dan sta je eigenlijk voor een dilemma. Gelukkig kan je met een beregeningspomp er wel voor zorgen dat je gewassen zoals aardappels maar ook asperges regelmatig besproeit worden. Het grootste voordeel van een beregeningspomp is dat deze soort pomp water uit de sloot kan halen en met de juiste aansluiting ook water uit de bodem kan halen. Dit is allemaal niet mogelijk met een waterpomp. 

 

Vijver

Als je een vijver in de achtertuin hebt liggen en je wilt deze weghalen, dan moet je het water uit de vijver krijgen. Je kan namelijk niet zand eroverheen gooien want dan verandert je achtertuin in een modderpoel. Om dit te voorkomen kan je het beste een beregeningspomp aanschaffen of huren. Deze pompen zijn namelijk in staat om de gehele vijver binnen enkel uren leeg te pompen. Dit is eigenlijk niet mogelijk met een andere waterpomp omdat ze zeer gevoelig zijn. Een beregeningspomp kan beter tegen bladeren, takken en steentjes maar dat betekent niet dat dit gezond is voor de beregeningspomp. Houd er dus altijd rekening mee dat dit alsnog schade kan toebrengen en het is daarom verstandig om altijd een filter aan te schaffen. Dit kan een filter die ervoor zorgt dat er geen takjes, steentjes of bladeren in de slurf van de pomp terecht kan komen, maar ook een losstaande filter die het vuil van het water scheidt. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *