De invloed van een thuismassage op jouw lichaam

De invloed van een thuismassage op jouw lichaam

Zo nu en dan bevinden we ons in een behoorlijk stressvolle periode. Op zo’n moment heb je veel deadlines die naderen of merk jij dat je nauwelijks tijd voor jezelf vrijmaakt. Het is belangrijk dat jij de rust pakt die jouw lichaam vraagt, aangezien deze situatie anders uiteindelijk zal leiden tot een burn-out. Maar hoe kom je tot rust?

In praktijk blijkt dat iedereen een andere manier heeft om zichzelf tot rust te laten komen. Zo spendeert de een de avonden het liefst in de sportschool, terwijl de ander het bad laat vollopen en een tijdschrift klaargezet op de badrand. Toch lijkt er een manier effectief te helpen om jouw lichaam de nodige rust te bieden: een massage.

Attributen voor de optimale ontspanning

Indien jij een massage hebt ingepland, zul jij plaats mogen nemen op de massagetafel in een rustige, sfeervolle kamer. In de kamer is geen elektronica of andere afleiding te vinden, waardoor jouw brein de rust krijgt die het nodig heeft. Verder speelt er een sfeermuziek op de achtergrond dat ook helpt bij de optimale ontspanning. Tijdens de massage zul jij de ritmische strijkingen ervaren, waarbij heerlijke oliën, zoals lavendel, worden gebruikt. De geuren die gebruikt worden, zouden ook helpen bij het creëren van de rust in jouw lichaam via de geur. 

De voordelen op lange termijn

Tijdens de massage kom jij volledig tot rust en zul jij die rust diezelfde dag nog ervaren. Toch zal jij alweer snel de hectische wereld induiken, waardoor die rust al snel wordt onderbroken. Het blijkt echter dat de massage ook in deze hectische situaties nog een rol speelt.

Zo zal jouw bloedcirculatie zijn geactiveerd, waarbij de bloedvaten in de huid verwijden en het bloed beter zal stromen. De verbeterde doorbloeding zal helpen bij een optimale afvoering van afvalstoffen in het lichaam. Dit zal jouw lichaam, ook op termijn, een gezonde boost geven.

Verder zul jij een diepere slaap ervaren. Gedurende de massage zal er serotonine geproduceerd worden. Deze stof beïnvloed jouw slaap en zal helpen bij een diepere slaap. Door de goede nachtrusten ervaar jij meer energie de volgende dagen. Hierdoor sta jij sterker in jouw schoenen en kun jij de taken succesvol afvinken.

Wil jij zelf een massage proberen?

Indien jij graag wilt profiteren van deze voordelen, maar geen behoefte hebt aan een massage in een salon, is het ook mogelijk om de massage thuis te laten plaatsvinden. Hierbij kan er een masseur langskomen of kun jij apparaten, zoals een massagekussen of infrarood kussen, aanschaffen die de massage uitvoeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *