Houtlook tuintegels: voor een gezellig terras!

Houtlook tuintegels: voor een gezellig terras!

Bij het aanleggen van een terras of overkapping is het begrijpelijk dat je wilt kiezen voor de huiselijke uitstraling van hout. Echter is het buiten gebruiken van hout niet aan te raden, dus valt deze optie al snel af. Om deze gezellige uitstraling alsnog te creëren, kun je kiezen voor houtlook tuintegels. Deze tegels, vaak gemaakt van keramiek, zijn de laatste jaren erg geliefd geworden.

Het ziet eruit als hout

Dat is niet zonder reden. Deze keramische tegels met houtlook hebben namelijk erg veel voordelen. Allereerst het uiterlijk van de tegels. De imitatie van hout is werkelijk verbluffend. Door de vele ontwikkelingen in de technologie kunnen producenten van keramische tegels tegenwoordig zeer natuurgetrouwe replica’s maken. De kleuren van de tegels zijn niet te onderscheiden van echt hout, waardoor ze precies dezelfde sfeer creëren. Van licht tot donker; tegenwoordig zijn keramische tegels leverbaar in bijna alle houtkleuren.

Het voelt als hout

Naast de vele houtkleuren, die precies lijken op echt hout, is ook de structuur van de tegels een groot voordeel. Keramische tuintegels met houtlook hebben namelijk ook een voelbare houtstructuur. Hierdoor lijkt het niet alleen of je terras uit hout bestaat, maar voelt het ook echt zo wanneer je er met blote voeten overheen loopt.

Leg je een terras aan met deze tegels? Dan lijkt het echt op keramisch parket. Door de lange lengtes waarin deze tegels worden geleverd, kun je het verschil met echt hout nauwelijks nog ontdekken. Vooral wanneer je deze keramische tegels in wildverband legt.

Jarenlang plezier

Kies je voor keramische tegels met houtlook? Dan krijg je daar heel veel voor terug. Deze tegels zíjn niet alleen erg mooi, ze blíjven ook erg mooi. Keramiek verkleurt namelijk niet, ook niet door de zon. De kleur blijft dus hetzelfde, in tegenstelling tot bijvoorbeeld betontegels. Ze zijn ook niet gevoelig voor alg en mos, wat betekent dat ze niet groen worden.

Daarnaast zijn ze krasvrij en makkelijk schoon te maken. Laat je eten of drinken vallen, of schuiven er stoelen over de tegels? Dan zullen de tegels niet beschadigen. Dit alles zorgt ervoor dat je jarenlang plezier hebt van jouw mooie houtlook tegels.

Kies de tegel die bij jou past!

Wanneer je op zoek bent naar nieuwe tegels voor je tuin of terras, kunnen keramische tegels met houtlook een uitkomst bieden. Heb je liever een keramische tegel met een meer neutrale kleur? Ook deze zijn verkrijgbaar in verschillende maten, diktes en prijsklassen. Ga dus opzoek naar de tegel die bij jou past, zodat je alles uit je nieuwe terras of overkapping haalt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *