Wanneer de buxus vervanger planten?

Wanneer de buxus vervanger planten?

Wanneer uw buxus niet meer om aan te zien is door aanvreting van de buxusmot of omdat het aangetast is door een ziekte wordt het tijd om deze te vervangen. Dat kan natuurlijk door nieuwe buxus te planten maar er bestaat een grote kans dat deze last krijgen van dezelfde aantastingen als hun voorgangers. Dat is zonde van de tijd en het geld. Beter is het om te kiezen voor de sterke alternatieven die bij Buxusvervanger.nl te koop zijn. Verschillende soorten die als overeenkomsten met een buxus hebben dat ze winterhard zijn en makkelijk te verzorgen. Alleen zijn deze nagenoeg resistent tegen alle ongemakken waar een buxus mee heef te dealen. Ook uw portemonnee zal het prettig vinden want allen zijn zeer scherp geprijsd.

Buxus vervanger planten

Hoe dit alternatief in de grond te zetten en wanneer Buxus vervanger aan te planten? Net als een buxus kan een buxus vervanger op iedere standplaats in de tuin worden geplaatst. Of het nu in de volle zon is of een volledige schaduwplek, met de juiste verzorging en onderhoud slaan ze altijd goed aan. Maar wat is nu de beste tijd van het jaar om een buxus vervanger te planten? Het antwoord hierop is eigenlijk simpel; dit kan het hele jaar door. Een vorstperiode wordt overigens wel afgeraden. Het is moeilijk om te graven in grond die bevroren is. Bovendien kost het de jonge buxus vervangers teveel energie om direct de kou te doorstaan.

In het najaar buxus vervanger aanplanten

Alhoewel het dus het gedurende het hele jaar kan, is de allerbeste tijd voor een buxus vervanger planten het najaar. Zo krijgt de plant tijd om te wennen en kan het voldoende energie opdoen om vanaf het voorjaar goed te groeien. Ook hebben de wortels dan ruim de tijd om de benodigde voedingsstoffen uit de bodem op te nemen zodat ze zich goed ontwikkelen. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is want de meeste alternatieven houden niet van natte voetjes. Eventueel kunt u de bodem nog wat verrijken door tijdens het buxus vervangers planten nog speciale aanplantgrond toe te voegen. Bij Buxusvervanger.nl worden de planten in de eigen kwekerij een eerste goede start gegeven waardoor ze als een oersterke plant bij u de grond in gaan. Dát en de aangename prijzen maakt dat zij de beste partij zijn om uw buxus vervangers te kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *