De voordelen van een Glazen serre

De voordelen van een Glazen serre

Iedereen heeft een andere redenen om te kiezen voor een glazen serre. Wij zetten de voordelen van het plaatsen van een serre op een rijtje.

Het ultieme buitengevoel

Het Nederlandse weer is vaak niet bepaald het je van het. Daarom komen de voordelen van een serre vooral in ons eigen kikkerlandje tot zijn recht. Ongeacht het weer geniet je in een glazen serre van het buitengevoel. Door de hoge isolatiewaarde blijft het in de koudere maanden aangenaam warm in de ruimte en is het er fijn vertoeven. 

Vergroting van het woonoppervlak

Graag wat meer leefruimte creëren? Dan is een serre een ideale manier om dit te doen! Het bouwen van een serre is namelijk vaak goedkoper dan een uitbouw. Daarnaast geeft de grote lichtinval meer ruimte gevoel en lijkt de woning daardoor een stuk groter.

Meer licht in de woning

Is het vaak donker in het huis? De glazen serre zorgt voor significant meer lichtinval. Door de grote glazen wanden komt veel zonlicht naar binnen. Dit zal de woonruimte ook goed verwarmen. Dit scheelt ook weer op je energierekening. Daarnaast heeft de grote lichtinval ook weer een positief effect op je mentale welzijn. De woning wordt zo een prettige plek om te verblijven!

Waarde vermeerdering van het huis

Een serre vergroot niet alleen het wooncomfort, ook heeft het financiële voordelen. De huidige kopers op de woningmarkt hebben vaak oog voor een paar specifieke elementen in een woning. Een serre is daar een van. Doordat het glazen serre de woning vergroot en veel licht in de woonruimte brengt zal de woning aantrekkelijker worden en zo meer opleveren. Daarom is het een goede investering in de woning die zich zeker zal terugbetalen. Daarnaast zul je weinig moeite hebben de woning op snel te verkopen.

Geen vergunning nodig

Graag snel beginnen met de bouw van de serre? Vaak kun je een serre vergunningsvrij plaatsen. Daarvoor moet de serre wel aan bepaalde eisen voldoen. Om zeker te weten dat de serre vergunningsvrij gebouwd kan worden kun je informatie inwinnen bij de gemeente. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *