Wat te doen bij een lekkage?

Wat te doen bij een lekkage?

Is de leiding gesprongen bij je in huis en heb je nu te maken met een lekkage? Vervelend voor je. Het is belangrijk dat je de lekkage zo snel mogelijk gaat dichten, want een lekkage kan veel schade aanbrengen. Als je niet tijdig de lekkage verhelpt, dan wordt de schade steeds erger en lopen de kosten ook op. Het is daarom van groot belang om de lekkage zo snel mogelijk te verhelpen. Wat kun je het beste doen bij een lekkage in huis?

 De lekkage opsporen

Het is belangrijk dat je ontdekt waar de lekkage zich precies bevindt. Als de lekkage zich in de muur of vloer bevindt, dan is het lastig om de lekkage te dichten. Vaak kun je een lekkage in de muur of vloer herkennen aan de vocht- en schimmelplekken op de muur of vloer. Is dit het geval, dan is het verstandig om een loodgieter in te schakelen. Zo voorkom je onnodig breek- en hakwerk.

 Leiding gesprongen

Het komt regelmatig voor dat er een leiding gesprongen is. Dit kan worden veroorzaakt doordat er te veel druk in een leiding zit. Wanneer een leiding gesprongen is, dan kan dit veel schade aan je woning veroorzaken. Heb je te maken met een gesprongen waterleiding in je huis? Draai dan onmiddellijk de hoofdkraan van de waterleiding in je huis dicht. Zodoende kan er geen water meer door de gesprongen leiding ontsnappen. Neem vervolgens contact op met een loodgieter om het probleem te verhelpen.

 Twijfel je over een lekkage?

Heb je het vermoeden dat er een lek zit in een van de leidingen, maar weet je het niet zeker? Dan kun je altijd een loodgieter inschakelen om dit te onderzoeken. Het is beter om het zekere voor het onzekere te nemen, anders kunnen de kosten behoorlijk oplopen. Door op tijd een loodgieter in te schakelen, kun je het probleem misschien in de kiem smoren en veel schade voorkomen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *