Wat is de werking van een geurmachine?

Wat is de werking van een geurmachine?

Een geurmachine is een machine gemaakt om aantrekkelijke geuren te verspreiden. Een geurmachine wordt vaak gebruikt voor marketing doeleinden. Ook privé is een geurmachine een aangename aanvulling op je woongeluk. Maar hoe werkt nou zo’n geurmachine?

Wat is een geurmachine?

Een geurmachine is een apparaat dat een geur op een subtiele manier verspreidt over een bepaalde ruimte. De geuren kan je zelf kiezen of door een geurexpert laten bepalen. Een geur is heel persoonlijk. De keuze voor een geur heeft dan ook te maken met de ruimte waarvoor je het wilt gaan gebruiken. Wanneer je brood wil verkopen zal je een andere geur kiezen dan wanneer je bloemen verkoopt. Eigen normen en waarden en emotionele voorkeuren voor geuren spelen natuurlijk ook een grote rol in je keuze. Als je een geur hebt gekozen, dan wordt de geur als een vloeistof in de geurmachine gedaan. De geur wordt vervolgen verneveld of verdampt of verstuift. Als de machine dit heeft gedaan, verspreidt de geur zich door de ruimte.

Wanneer gebruik je een geurmachine?

Elke ruimte kan gebruik maken van een geurmachine. Zelfs hele kleine of juist hele grote ruimtes zoals bijvoorbeeld een vliegveld. De machines maken altijd gebruik van elektriciteit. Dit is nodig om van de vloeistof fase over te gaan naar de dampfase. Er zijn toestellen die aansluitbaar zijn op het ventilatiesysteem of op de airconditioning. Hiervoor is wel een luchtstroom nodig die continu circuleert. De geurmachines worden digitaal afgesteld, zodat ze nauwkeurig kunnen worden ingezet. De intensiteit en tijdsduur van het afgeven van geuren kan je zo heel precies bepalen.

Verschillende soorten geurmachines

Er zijn op het moment verschillende geurmachines in gebruik voor professionele doeleinden. Dat zijn de machines die via verstuiving de geur verspreiden. Deze machines worden vooral gebruikt in kleine ruimtes zoals toiletten. Voordat de druppels de grond raken, verdampen ze. Er zijn ook machines die via verdamping de geuren over de ruimte verdelen. Deze machines doen dat door parfumdruppels te laten verdampen. De parfum moet hiervoor op alcoholbasis zijn. Een ventilator zorgt voor de intensiteit van de geur. Deze geurmachine is wat verouderd. Er wordt tegenwoordig meer gebruik gemaakt van machines die de geur via verneveling verspreiden. Er zit een compressor in deze geurmachines. De compressor zorgt ervoor dat de geur door een diffuser gedrukt wordt. De diffuser zorgt voor de verneveling. Een groot voordeel van deze laatste geurmachine is dat je minder geluid hoort. Het apparaat is stiller dan de andere geurmachines. De geurmachine, die de geur vernevelt, is veel constanter in het verspreiden van de geur. De intensiteit van de geur is beter te regelen.

Tot slot

De geurmachines kunnen natuurlijk prima gebruikt worden voor verschillende professionele toepassingen. Ook voor thuisgebruik is de geurmachine te gebruiken. Hiervoor zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Zorg ervoor dat het apparaat geruisloos is. Het apparaat hoeft niet zo groot te zijn als professionele machines. Een mooi design, passend bij je interieur, is natuurlijk ook aan te raden. Kies, tot slot, een geur die bij je past. Door een geurmachine te gebruiken in jouw woning, wordt je eigen huis nog meer je eigen thuis.

Bron: in2meubels.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *