5 redenen waarom RVS veelzijdig materiaal is

5 redenen waarom RVS veelzijdig materiaal is

Stel je wilt je woning opnieuw inrichten naar een iets moderne inrichting. Je wilt dat het onderhoudsarm is; dat het jaren meegaat en natuurlijk dat het moderne uitstraling heeft. In dit geval is roestvrijstaal (afgekort RVS) perfect! Daarnaast zitten er nog veel meer voordelen aan!

RVS is zelf herstellend

Roestvrijstaal is zelf herstellend. Dit komt, door het chroom dat in het metaal zit. In combinatie met zuurstof vormt er een onzichtbaar laagje, wat de oxidehuid heet. Deze ‘huid’ beschermt het materiaal tegen roestvorming en vertraagd daarbij ook het roestproces. Daarnaast is deze huid in staat zichzelf te herstellen.

RVS is sterk

Vanzelfsprekend is roestvrijstaal erg sterk. Daarnaast is het ook nog eens bestendig tegen veel weersinvloeden. Echter, is de sterkte van het staal afhankelijk van de hoeveelheid koolstof in het metaal; hoe meer koolstof er in het staal zit, hoe moeilijker het te bewerken is. Een ander belangrijk kenmerk is dat het goed te bewerken is.

RVS is onderhoudsarm

Over het algemeen staat RVS bekend, doordat het onderhoudsarm is. Niet voor niets is dit een veel gebruikt materiaal in professionele keukens. Daarnaast is RVS ook een metaal, dat niet snel roest. Over het algemeen volstaat het, om het RVS schoon te maken met een doekje en water. Echter, om krassen te verwijderen, kun je het beste gebruik maken van een speciale RVS spray. Ook buiten volstaat het vaak om RVS materialen af te doen met een vochtig doekje. Echter, moet dit wel regelmatig gebeuren om corrosie te voorkomen op langere termijn.

RVS is goed te bewerken

Zoals eerder benoemd, is RVS goed te bewerken. Hierdoor is het perfect materiaal om bijvoorbeeld een vloerluik op maat te maken, of je maakt een prachtige balustrade. Hiermee kun je genieten van een prachtig uitzicht vanaf het balkon of vide! Maar ook tafels en trapleuningen kunnen eenvoudig op maat worden gemaakt dankzij het veelzijdige RVS. Hierdoor kun je eenvoudig variëren in stijlen in je huis.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *