Nagalm verminderen op het kantoor?

Nagalm verminderen op het kantoor?

Stel, u bent tegelijkertijd met uw collega bezig met een belangrijk belletje waardoor er problemen komen in de communicatie. Dit is een probleem waar veel kantoren last van hebben. Werken met je collega’s kan natuurlijk erg leuk zijn. Maar wanneer je afgeleid wordt door geluiden, kan het irritatie opleveren. In dit soort gevallen is het mogelijk en aan te raden om de akoestiek te verbeteren. Om u te helpen hebben we een aantal tips.

Hoe kunt u uw akoestiek laten verbeteren?

Wanneer het niet lukt om zelf de akoestiek genoeg te verbeteren, kunt u en specialist inschakelen. Acoustinorm biedt mogelijkheden om het probleem op te lossen. Als aanbieder van akoestische panelen in alle vormen en maten weet Acoustinorm als geen ander hoe nuttig het is. Er is ook een optie om de panelen te personaliseren zonder grenzen. Omdat de panelen zorgen voor een moeilijkere geluidsweerkaatsing, zal de galm grotendeels verminderen. Om op een nuttige manier de akoestiek te verbeteren, moet ongeveer één vierde van het totale oppervlak gevuld worden met deze panelen. Een andere reden voor het plaatsen van deze geluidsabsorberende panelen kunnen hard klinkende koffie apparaten of vaatwassers zijn.

Efficiënt het kantoor indelen

Zonder een akoestisch specialist in te schakelen kunt u óók uw akoestiek verbeteren. Het kantoor opdelen in verschillende afgesloten ruimtes kan al een hoop helpen. Het feit dat de ruimtes afgesloten zijn zorgt er al voor dat er geluid gedempt wordt. Wanneer deze gesorteerd worden op verschillende functies, kan het al genoeg zijn. zorg ervoor dat er ruimtes zijn waar niet veel geluid is (werkruimte), maar ook ruimtes waar dat wel is (vergaderruimte). Zo zorg je voor een goede balans tussen goed presterende werknemers en een prettig werkend kantoor!

Wat kan ik nog meer zelf doen voor een betere akoestiek?

Ieder mens is uniek. Dat betekent ook dat mensen op verschillende manieren op geluid reageren. De één kan zich slecht concentreren bij veel geluid, terwijl de ander er juist totaal geen last van heeft. Wanneer deze mensen in een ruimte samenwerken, kunnen er moeilijkheden komen. Om dit te voorkomen is het slim om dit soort personen te scheiden van elkaar. Het is natuurlijk wenselijk dat iedereen op een prettige manier zijn werk kan doen. We hopen dat u met deze tips zelf uw akoestiek kunt verbeteren. Wanneer dit niet lukt kunt u terecht bij Acoustinorm!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *