Je schapenvacht onderhouden

Je schapenvacht onderhouden

Met een schapenvacht haal je de zachtheid in huis voor een prachtig interieur. Je kunt deze op de grond leggen of in een stoel, waarmee je het aanzicht van een stoel compleet kunt veranderen. De schapenvachten zijn vooral populair in de winter, zodat je binnen niet snel koude voeten zult hebben. Een vacht van een schaap is een restproduct. 

Onderhoud

De meningen verschillen over het onderhouden van een schapenvacht. Het uitwassen van de vacht moet je in ieder geval beperken. Beter is om het gewoon te kammen of rustig stof te zuigen. Als er een vlek op komt dan kun je met een vochtige doek het schoon deppen. Ook is het uiteraard mogelijk om de schapenvacht buiten op te hangen om uit te luchten. Het wassen wordt ten strengste afgeraden, met name omdat het leer niet nat mag worden. Als dit wel gebeurt en het droogt op, bestaat de kans dat het keihard wordt. Ook is het belangrijk dat een schapenvacht nooit in de droger gedaan wordt. Het is beter om deze in de schaduw buiten op te hangen wanneer er een vochtige doek op heeft gezeten. 

Tips bij het kopen van een schapenvacht

Online een schapenvacht kopen kan lastig zijn. Een echte vacht kan qua kleur namelijk iets verschillen, waardoor je nooit precies dezelfde krijgt als degene op de foto. Simpelweg omdat het een natuurlijk product is. Het is beste is dat je de vacht zelf kunt zien en voelen voordat je deze koopt. Dit is mogelijk bij Schapenvacht24 uit Elst. Daar heb je keuze uit verschillende kleuren vachten. Zoals wit, bruin en gemixt. Maak vrijblijvend een afspraak via de website om te kijken wanneer je langs kunt komen in de schuur, waar vele schapenvachten op voorraad liggen. Zij geven tips mee om de vacht goed te onderhouden zodat je er lang plezier van zult hebben. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *