Kantoormeubilair: tips voor het kiezen en inspiraties

Kantoormeubilair: tips voor het kiezen en inspiraties

Wanneer het tijd is om een kantoor in te richten, is het normaal dat je twijfels hebt over de stijl van de kantoorinrichting en de meest geschikte en functionele meubels voor deze ruimte. Waar specifiek kantoormeubilair te kopen en het budget dat nodig is om deze omgeving in te richten staan ook op de lijst van de meest voorkomende twijfels.

Nadenkend over dit onderwerp hebben wij enkele tips voor je afgescheiden die je zullen helpen bij het plannen en inrichten van het kantoor, zodat je leveranciers, klanten en partners op de meest professionele manier kunt ontvangen, zonder daarbij de esthetiek en het comfort uit het oog te verliezen.

Waar moet ik beginnen?

Je bent tot de conclusie gekomen dat je een kantoor nodig hebt. Je hebt een ruimte gehuurd of besloten dat je een omgeving die je thuis al hebt, kunt gebruiken om jouw kantoor aan huis in te richten. Vervolgens is het tijd om de stijl van het kantoor te bepalen.

Sommige beroepen die meer moderne concepten dragen, zoals schrijvers, programmeurs, ontwerpers, architecten en zelfs administrateurs, geven de voorkeur aan een meer oneerbiedige en gevarieerde omgeving. Hier, kleuren op de muren, moderne rekken, creatieve tafels, alles een beetje buiten het conventionele.

Tegenwoordig is het mogelijk om op kantoren hetzelfde decoratie concept toe te passen als op woningen. Zoals het geval is met de industriële stijl, een van de voorkeurs decoraties voor moderne en gedurfde kantoren.

Kantoormeubilair kiezen

Het kantoor bestaat uit verschillende meubels.

  1. Kantoortafels

Naast de keuze van de kleur en het model dat het best bij je past, moet het bureau functioneel zijn, in de nodige afmetingen voor het werk dat zal worden verricht. Het kan worden gemaakt van glas, hout, kunststof top, onder andere opties. Er is een oneindig aantal opties van bureaus in de markt. Kies degene die het best bij jouw werk en bij je past.

  1. Kantoorstoelen

Er zijn er die de voorkeur geven aan modellen met zwenkwieltjes en draaibaar. In ieder geval moeten de bureaustoelen ergonomisch zijn om de gezondheid van de zittende persoon te bevorderen – meestal gedurende vele uren – en moeten zij voldoen aan de technische eisen inzake hoogte, breedte en toegang tot de tafel, zodat de circulatie van de gebruiker niet in gevaar wordt gebracht.

Samen met de stoelen is het mogelijk op de markt materialen te vinden, zoals steun voor de voeten, voor de pols, massagers voor de rug, tenslotte, een oneindig aantal accessoires die het werk comfortabeler en gezonder maken.

Gepland meubilair

Kantoren en kantoren aan huis zijn meestal niet erg groot. Omdat de ruimte klein is, moet ze goed gebruikt worden. Daarom zijn geplande meubels zo populair voor kantoren en thuiskantoren.

Met de juiste maatregelen is het mogelijk kasten, bureaus en rekken te maken die perfect in de omgeving passen, met behoud van de nodige circulatie en functionaliteit.

Bron: Officetopper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *