Kunstuitleen: Waarom zou je hiervoor kiezen?

Kunstuitleen: Waarom zou je hiervoor kiezen?

Kunstuitleen is een begrip wat steeds vaker don gaat in de kunst wereld, maar wat houdt het nou precies in en waarom zou je deze keuze maken? In dit blog proberen we je een antwoord te geven op deze vragen en redenen te geven waarom je hier aan zou kunnen doen. Wie weet ga je na het lezen van deze tekst ook wel aan kunstuitlenen doen. Dat zou voor beide partijen natuurlijk de perfecte uitkomst zijn.

Wat is kunstuitleen precies?

Kunstuitleen is zoals de naam al een beetje verraad een markt waarop je kunst kan lenen en kan uitlenen. Je betaald dan voor een kunstwerk een maandelijks bedrag om het in je woning te zetten. En als je wat anders wil kan je het kunstwerk omruilen voor een ander stuk. De optie om het stuk over te kopen is er ook altijd natuurlijk, het kan natuurlijk zijn dat het stuk ontzettend goed bevalt of echt bij je woning of bij jou past. Als je kunst wil dat past bij je woonomgeving kan je dus lokaal gaan kijken naar welke kunst je kan lenen of uitlenen. Dus woon je bijvoorbeeld in Amsterdam kan je gewoon kijken op kunstuitleen Amsterdam.

Redenen om aan kunstuitleen te doen

Kunstuitlenen klinkt leuk maar waarom zou je er nou aan mee gaan doen? Hieronder hebben we een paar redenen hiervoor op een rijtje gezet.

 

Afwisseling

Stel je bent een kunstliefhebber je houdt echt van kunst in je woning, maar je raakt snel op dingen uitgekeken. Als je dan kunstwerken zou kopen heb je een probleem want dat gaat flink in de kosten oplopen. Mits je het natuurlijk kan missen of wanneer je een verzamelaar bent. Maar als u dit niet bent is kunstuitleen natuurlijk de perfecte oplossing, wanneer je uitgekeken bent op een bepaald stuk kan je het gewoon inwisselen voor wat anders. Zo heb je toch een tijd genoten van een mooi stuk kunst in je woning en dan kan je weer op zoek naar wat anders.

 

Uitlenen als verzamelaar

Stel je bent een verzamelaar en je hebt dus heel veel kunst thuis, je kan moeilijk alles neerzetten natuurlijk want dan krijg je het gevoel alsof je woont in een museum. Dan is je kunstuitleen een goede optie want dan wordt de kunst gebruikt waarvoor het bedoeld is en verdien je er ook nog is wat aan terwijl je de eigenaar blijft.

Voor meer info over kunstuitleen kijk dan even op Abraham art

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *