Het positieve effect van een sedumdak

Het positieve effect van een sedumdak

Een sedumdak is eigenlijk niet meer dan een duurzame dakbedekking. Iedereen wil tegenwoordig steeds duurzamer leven en dit is dus één van de duurzame dingen die je zou kunnen doen. Een groendak is echt een aanwinst voor je huis en biedt veel voordelen die in deze blog naar voren zullen komen. Dit is namelijk veel beter voor het milieu en iedereen wilt hieraan toch iets bedragen? Laat dan gewoon simpelweg een groendak aanleggen op je uitbouw, schuur of veranda.

Voordelen

Een sedumdak biedt een aantal voordelen met zich mee en niet dat het alleen milieuvriendelijk is, en beschermd tegen verschillende weersinvloeden. Het zou namelijk ook een goede isolatie van je dak kunnen zijn wanneer je besluit om iets te laten isoleren. Hieronder een aantal uitgeschreven voordelen van een sedumdak:

    • een langere levensduur van het dak. Het beschermt je dak tegen zon, regen, wind en temperatuurwisselingen. Ook zou het tot zo’n 60 jaar mee kunnen gaan!
    • meer biodiversiteit. De grassen die zich bevinden in een sedumdak, zijn goed voor de leefomgeving van vogels, vlinders en andere insecten.

 

  • koeler in huis. Een sedumdak verlaagt de temperatuur binnenin je huis wanneer het buiten erg warm is. Dit komt omdat het niet zoals alle andere daken zwart is en dus hitte aantrekt wanneer het buiten ook heel erg warm is.
  • direct groen en nauwelijks onderhoud. Je kunt kant-en-klare matten op je dak neerleggen. Een voordeel hiervan is, is dat er amper onkruid doorheen kan groeien en dat je er ook nog eens weinig onderhoud aan hebt.

 

Neem een groendak!

De hierboven beschreven voordelen zijn er natuurlijk maar een paar, anders kun je blijven doorgaan totdat je een hele waslijst aan voordelen hebt. Misschien ben jij door het lezen van deze voordelen al overtuigd om zelf ook een groendak te nemen. Je kunt er dan ook voor kiezen om een Groendak aan te laten leggen. Er zijn veel verschillende en ook hebben ze  een verschillende prijs. Lees je dan van te voren eerst even goed hierover in voordat je gelijk al een besluit neemt welke je wilt laten leggen op je dak. Misschien is het ook wel dé juiste oplossing om je woning in waarde te laten stijgen wanneer je ooit misschien je huis nog wilt gaan verkopen. Knoop dit dus even in je achterhoofd en ga er serieus over nadenken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *