Waar let je op bij het kopen van deurbeslag?

Waar let je op bij het kopen van deurbeslag?

Bij het kopen van deurbeslag kun je kiezen uit allerlei soorten. Zo is er ten eerste een keuze te maken tussen deurbeslag met een gat, deurbeslag met een cilindergat en deurbeslag voor het toilet en de badkamer, deurbeslag met de optie om te zien of de ruimte wel of niet bezet is. Je kunt ook deurbeslag kiezen zonder sleutelgat, wat een nette afwerking geeft. Naast het deurbeslag kun je ook een keuze maken uit de soorten grepen. Je hebt bijvoorbeeld de keuze uit krukken, knoppen en grepen. Dit kun je in allerlei combinaties kiezen. Deurkrukken bestellen? Dat kan op Ostium Home.

deur

Maak een keuze voor het materiaal

Naast de keuze voor het ontwerp van je deurbeslag en het ontwerp van je deurkrukken, deurknoppen of deurgrepen wil je ook voor het juiste materiaal kiezen. Wil je mooie, lichte deurgrepen? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor aluminium. Ben je op zoek naar deurknoppen, deurkrukken of deurbeslag voor buiten? Dan zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor roestvrij staal.

deurklink

Let op de veiligheid

Let bij de aankoop van deurbeslag en deurkrukken ook op de veiligheid. Een slecht beveiligd slot maakt het voor inbrekers een stuk makkelijker om in te breken. Om deze redenen geldt er voor buitendeuren een eis. Inbrekers maken gebruik van het zogenaamde cilindertrekken, waarbij ze met behulp van een schroef de cilinder laten afbreken. Met deze techniek zijn ze bij slecht beveiligde deuren binnen een halve minuut in je huis. Een veilige cilinder die voldoet aan de veiligheidseisen herken je aan de cilinderbescherming in het buitenschild.

Kijk naar de maten

Ook moet je bij het kiezen van deurbeslag letten op de juiste maten. Meet voordat je deurbeslag gaat kopen goed af hoe dik de deur is, wat het gatenprofiel moet worden en wat de PC-maat is. De PC-maat is de aftand tussen het midden van de profielcilinder en het midden van het gat van de kruk. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *