Wat zijn normale prijzen voor een garagedeur?

Wat zijn normale prijzen voor een garagedeur?

Is je oude garagedeur aan vervanging toe of overweeg je om een ander type garagedeur te kopen die beter past bij het dagelijkse gebruik? Dan weet je als het goed is al dat de prijzen van de verschillende aanbieders flink uiteen kunnen lopen.

Dus je vraagt je waarschijnlijk af wat normale prijzen zijn voor een garagedeur. Dit artikel geeft je daar meer duidelijkheid over. Dat doen we door de verschillende soorten garagedeuren te bespreken en een prijsindicatie per type deur te geven.

Sectionaaldeuren

Dit type garagedeur bestaat uit brede geïsoleerde deurpanelen die tijdens het openen onder het plafond worden gehangen. Sectionaaldeuren hebben geen handgrepen aan de buitenzijde, dus standaard is dit type deur van een elektrische motor voorzien.

Prijsindicatie: tussen de € 1.000,- en € 1.500,-.

Roldeuren

Een roldeur heeft veel weg van een sectionaaldeur. De deurpanelen zijn smaller en worden tijdens het openen niet onder het plafond gehangen, maar in een unit recht boven de opening van de garage. Roldeuren zijn goed geïsoleerd, al zijn er ook ongeïsoleerde deuren verkrijgbaar, en kunnen als volwaardige garagedeur worden toegepast. Het gaat hier dus niet om roldeuren voor opslagboxen.

Prijsindicatie: tussen de € 500,- en € 1.500,-.

Openslaande garagedeuren

Openslaande garagedeuren zijn een goede keus wanneer je de garage als opslagplaats of als kantoorruimte wilt gaan gebruiken. Openslaande garagedeuren bestaan uit twee deurbladen die goed geïsoleerd zijn en op allerlei manieren afgewerkt kunnen worden.

Zo zijn er vele motieven, kleurkeuzes en is er de mogelijkheid om een raam in de deurbladen te plaatsen. Bovendien heb je keuze uit twee verschillende materialen: aluminium en hout. Voor iedere gewenste uitstraling is er dus wel een openslaande garagedeur verkrijgbaar.

Prijsindicatie: € 3.750,- en € 5.500,-. (de prijsverschillen kunnen groot zijn, doordat een houten openslaande deur een stuk duurder is dan een deur van aluminium.

Kanteldeuren

Kanteldeuren werden vroeger standaard toegepast op nieuwbouwwoningen die een garage hadden. Er zijn standaard kanteldeuren die niet geïsoleerd zijn, maar ook modellen met geïsoleerde panelen.

Prijsindicatie: tussen de € 500,- en – € 1000,-.

Tips voor het kopen van de juiste garagedeur

  •         Kijk of het deurblad bij de uitstraling van je woning past (kleur, motief en materiaal).
  •         Ga je de garagedeur dagelijks gebruiken? Kies dan voor elektrische bediening. Dat scheelt een hoop bukken en tillen.
  •         Let op veiligheidsaspecten, zoals anti-inbraaksloten.

Offerte aanvragen voor garagedeuren

Online zijn er diverse sites waar je offertes voor garagedeuren kunt aanvragen. Bijvoorbeeld garagedeurspecialist.nl. Ben je nog niet toe aan het aanvragen van offertes en wil je je eerst verder oriënteren? Bekijk dan dit overzicht van alle soorten garagedeuren die te koop zijn: garagedeurspecialist.nl/garagedeur-kopen/.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *