Oplossingen voor je studentenkamer

Oplossingen voor je studentenkamer

Voor het eerst uit huis gaan, is niet niks. Sommige mensen kiezen meteen voor een huis maar voor de meesten gaat het de eerste keer om een studentenkamer. Zo ben je dichtbij je studie en proef je voor het eerst van het leven op jezelf. Maar hoe maak je zo’n studentenkamer nou gezellig en hoe blijf je weg van het rommelige stereotype beeld van een studentenkamer? In deze blog geef ik je daar tips over. Lees je mee?

Alles is opslag

Een kleine kamer inrichten, kan erg lastig zijn omdat het er snel te vol uitziet. Maar je moet immers wel zorgen dat je al je spullen kwijt kan. Hoe je dit goed kan doen, is door meubels te kopen met opslagruimte. Bijvoorbeeld een bed met lades. Als je een loft in je kamer hebt, kan je dit ook op een veilige manier in de trap incorporeren. Online staan tal van oplossingen voor kleine ruimtes en ook in verschillende meubelwinkels kan je specifiek zoeken naar ruimtebesparende meubels.

Duurzaam en kwaliteit

Dan een puntje waar je wellicht niet zo snel aan denkt: verlichting. Vaak wordt de fout gemaakt dat verlichting bij de kamer zit inbegrepen maar dat is niet altijd zo. Ledverlichting is de ideale uitkomst voor iedereen die op zoek is naar verlichting voor in huis. De naam LED doet ons nog altijd denken aan koude tl balken maar dat is al lang niet meer het geval. LED spots zijn enorm duurzaam en in iedere kleur te verkrijgen. Zo betaal je niet te veel voor je verlichting, ziet het er prachtig uit én laat je een minder grote voetafdruk achter op het milieu. En dat allemaal in één keer!

Maak het thuis

Een nieuwe plek kan heel snel vreemd aanvoelen, zeker in het begin. Dit tackle je door veel spullen die je aan thuis doen denken en die heel persoonlijk voor je zijn neer te zetten. Foto’s, souvenirs etc. al deze dingen geven je nieuwe kamer een vertrouwd gevoel. Daarnaast is het natuurlijk zaak om je kamer niet te ontlopen maar er echt in te gaan wonen, dan voelt het sneller als thuis.

Houd het schoon

Als laatste raad ik aan om het schoon te houden. Het is een stukje discipline die ervoor zorgt dat je makkelijker werkt en studeert in de ruimte en er ook liever tijd door brengt. Daarnaast geeft het ook meer een huiselijk gevoel als het er een beetje opgeruimd uitziet. Dan kan je je moeder ook nog eens uitnodigen op de thee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *