Spaans interieur

Spaans interieur

Een typisch Spaans interieur wordt gekenmerkt door het gebruik van veel hout, vrolijke kleuren en het geeft bij binnenkomst meteen een zomers gevoel. Het is daarom ook niet raar dat steeds meer mensen de voorkeur geven aan deze interieurstijl, wanneer ze hun woning aan het inrichten zijn. Veel gebruikte kleuren bij een Spaanse stijl zijn bijvoorbeeld gebroken wit, donkerblauw en groen. Dit zijn kleuren die je doen denken aan de Middellandse zee en bezorgen daarom een kalm doch rustiek gevoel. Daarnaast zijn ook oranje een rood veel gebruikte kleuren, die je weer doen denken aan het zonnige klimaat van Spanje.

Inspiratie voor Spaanse woning

Er zijn een heleboel verschillende manieren waarop je de Spaanse stijl naar voren kunt halen bij het inrichten van je woning. Zo kan je ervoor kiezen om je hele huis in te richten volgens deze stijl, maar je kan ook bijvoorbeeld alleen de woonkamer voorzien van een Spaans tintje. Daarnaast kan je zelfs je huis laten bouwen volgens een Spaanse stijl. Het kan slim zijn om een blog of tijdschrift te raadplegen waar je inspiratie kunt opdoen op het gebied van meubels en algehele inrichting. Kijk bijvoorbeeld eens bij nieuwewonen en laat je verrassen door de vele verschillende artikelen.

Trends voor de tuin

Bij elk huis hoort natuurlijk een tuin waarin je volledig kunt ontspannen. Ook voor de tuin zijn er verschillende stijlen en trends waarop je het kan inrichten. Wil je bijvoorbeeld veel gras of ga je liever voor een betegeling? Wanneer je je huis hebt ingericht in de Spaanse stijl, wil je dit wellicht ook doorvoeren naar de tuin. Ook hier kan je gebruik maken van de typisch Spaanse kleuren of planten in oranje terracotta potten plaatsen om dat echte Spaanse gevoel te creëren. Cactussen geven bijvoorbeeld een echt mediterraan gevoel.  Wil je meer informatie over het inrichten van de tuin, dan kan je een bezoekje brengen bij tuintrend. Deze website geeft je alle informatie over het inrichten van je tuin en is daarom ideaal wanneer je van plan bent om de tuin opnieuw in te richten en hiervoor opzoek bent naar inspiratie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *