Stijlvol je huis vorm geven met dupli gordijnen & screens

Stijlvol je huis vorm geven met dupli gordijnen & screens

Wil je je huis snel omtoveren en een sfeervol en stijlvol interieur creëren? Dan kun je dit prima doen door fraaie en praktische raambekleding te kopen. Twee van de meest populaire en stijlvolle soorten raamdecoratie die op dit moment trendy zijn, zijn dupli gordijnen en screens. Wat zijn dupli gordijnen en screens precies? En wat maakt deze twee geliefde raambekleding soorten zo ideaal om je interieur een opkikker mee te geven? In dit artikel lees je hier alles over!

Dupli gordijnen: fraaie en praktische gordijnen met een dubbele stoflaag


Dupligordijnen worden ook wel honingraat plisségordijnen genoemd. Typerend voor deze zonwering is de dubbele stoflaag. De dubbele stoflaag zorgt ervoor dat er een soort luchtlaag tussen de lagen in ontstaat, wat zorgt voor een goede isolatie. Dupligordijnen zijn qua stofoorten erg gevarieerd. In hoofdzaak kun je kiezen uit honingraat plisségordijnen met een transparante stof, lichtdoorlatende stoffen en verduisterende stoffen.

Enkele voordelen van dupligordijnen


Een van de mooiste kenmerken van dupligordijnen is, dat is het eerste grote voordeel, dat je door de dubbele stoflaag de hoeveelheid lichtinval uitstekend kunt afstemmen op jouw wensen. Wil je je huiskamer echt kunnen verduisteren, dan is dit met plisségordijnen in honingraat perfect mogelijk. Naast dit voordeel is het fijne aan dupligordijnen dat deze raambekleding prima isoleert. Je kunt er de kou beter mee buitenshuis houden en, omgekeerd, de warmte binnenshuis. Een derde reden voor de populariteit van dupligordijnen is hun stijlvolle looks. Dupligordijnen zijn in uiteenlopende kleuren verkrijgbaar, maar voor elk van dit soort gordijnen geldt dat je er een sfeervolle en stijlvolle atmosfeer mee creëert.

Screens: sfeer & uitstraling


Screens kunnen naast dupli gordijnen gerekend worden tot de meest gewilde soorten raamdecoratie. Ze worden ook wel (elektrische) rolluiken genoemd en worden bevestigd aan de buitenkans van ramen. Je kunt rolluiken voordelig laten plaatsen door een fabrikant of installateur van het bedrijf waar je deze hebt gekocht.

Enkele voordelen van screenszonwering


Screenzonwering ofwel rolluiken hebben tal van interessante kenmerken en voordelen. In de eerste plaats kunnen ze perfect tegen slechte weersomstandigheden. Mocht het sneeuwen, regenen of hagelen? Dan houden rolluiken de neerslag efficiënt tegen. Prettig is hierbij dat je ramen ook schoner blijven als je de rolluiken omlaag doet. Met rolluiken hoef je minder vaak de ramen te wassen. Een tweede groot voordeel van rolluiken is dat ze in staan zijn om de ruimte erachter volledig te verduisteren. Met name op slaapkamers zijn rolluiken ideaal, omdat je door ze dicht te doen een volledige duisternis krijgt, zodat je een stuk beter kunt slapen. En heb je beneden rolluiken en even behoefte aan volledige privacy? Dan doe je de luiken dicht en heb je geen last meer van pottenkijkers. 


Een derde reden om rolluiken te kopen is de isolatiewaarde van deze raamdecoratie. Qua raambekleding behoren rolluiken tot de best isolerende soorten. Binnenshuis blijft het een stuk warmer en de koude houd je buiten. Hierdoor kan de cv enkele graden lager gezet worden en kun je op lange termijn flink besparen op je stookuitgaven. Ten slotte zorgen rolluiken voor sfeer en beleving. Ze zien er gewoon strak en eigentijds uit. Een prima keuze dus. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *