Timmerman: een fantastisch beroep

Timmerman: een fantastisch beroep

Het is geen nieuws dat de bouw een groot tekort aan vakmensen heeft. Jongeren zijn nauwelijks geïnteresseerd in een vakopleiding in de bouw. Hierdoor zijn er steeds minder goede vakmannen op de arbeidsmarkt. Word jij ook vaak gebeld door vrienden om te helpen met het ophangen van de nieuwe tafellamp of het schilderij? Er zijn dringend meer timmermannen nodig om het fantastische beroep uit te oefenen.

Niet stilzitten, maar doen

Allereerst ben je de hele dag bezig. Als je veel energie hebt en niet stil kan zitten is het ideaal om niet lang bezig te zijn op dezelfde plek. Bijvoorbeeld als je werkt aan een nieuwbouwhuis. Het ene moment ben je boven in de woning aan het klussen en het andere moment ben je een nieuw materiaal aan het verzamelen. Voordat je het weet staat er een complete nieuwbouwwijk uit de grond. Hoe tof is het om te kunnen zeggen dat je daaraan meegewerkt hebt en dat zelfs na 20 jaar!

Op tijd thuis

Men begint een stuk vroeger op de bouw dan mensen die een kantoorbaan hebben. Vroeg opstaan is misschien niet jouw ding, maar denk aan het volgende voordeel. Als je om 7 uur in de ochtend begint, kan je ook lekker vroeg naar huis!

Je hebt geen hulp nodig!

Je kan je vakmanschap niet alleen op het werk uiten, maar ook nog eens thuis. Je bent al een echte  klusser als je de vensterbanken netjes af werkt of het bed voor de kinderen in elkaar zet, maar laat staan als je elke keer gebeld wordt door vrienden. Het is altijd fijn om een klusser in een kennissenkring te hebben, die je misschien wel alleen met een etentje kan bedanken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *