Welke keuzes heb je bij een nieuwe vloer in huis?

Welke keuzes heb je bij een nieuwe vloer in huis?

 We weten dat de keuze van een vloer in huis belangrijk is. De vloerkeuze bepaalt in belangrijke mate de sfeer in huis. Vloeren ondergaan steeds weer veranderingen. Nadat er plavuizen werden gebruikt, hebben bewoners gezocht naar een warmer materiaal om de vloer mee te bedekken. Daarvoor kwam vloerbedekking in de plaats. Het nadeel is dat het snel vuil wordt. Om toch te zorgen voor een warme vloer werden er tegels toegepast waarover een vloerkleed werd gelegd. Tegels met een vloerbedekking worden nog vaak gebruikt, zeker wanneer er een vloerverwarming toegepast is.

Houten vloeren

Om toch warmte in huis te brengen, wordt er vaak gekozen voor hout. Je zou een massief houten vloer kunnen leggen, maar die is vrij kostbaar. In plaats daarvan wordt er vaak parket toegepast. Het tegenwoordige parket heeft een dusdanige kwaliteit dat het niet meer van echt hout te onderscheiden is.

Parket is uit meerdere lagen opgebouwd, maar heeft de uitstraling van een echte vloerplank. Wanneer er parket wordt gelegd, kunnen er lange planken worden gebruikt, maar ook korte. De korte kunnen in een bepaalde vorm worden gelegd, zoals visgraatmodel. Wanneer de houten vloer er al een tijd ligt, kan hij beschadigd zijn. Dan kun je hem laten behandelen.

Een houten vloer schuren wordt vooral door de vakman gedaan bij massieve houten planken. Ook parket schuren hoort tot de mogelijkheden om hem er weer als nieuw uit te laten zien. Ga niet zelf een houten vloer schuren. Je moet weten hoe hij geschuurd moet worden. Doe je het zelf dan kom je vaak van de regen in de drup.

Laminaat

Er zijn veel mensen die graag een vloer willen hebben die de uitstraling van hout heeft. Omdat ze vaak een massieve houtenvloer te duur vinden, gaan ze over tot het gebruik van laminaat. Het laminaat van tegenwoordig heeft een dusdanige kwaliteit dat het niet van echt hout is te onderscheiden. Een ander belangrijk voordeel van laminaat is dat je het zelf kunt leggen.

Gietvloeren

Tegenwoordig worden er in huis ook steeds meer gietvloeren gelegd. Omdat ze praktisch in alle kleuren verkrijgbaar zijn, kunnen ze bij ieder interieur worden ingepast. In een woning wordt vaak voor het materiaal polyurethaan gekozen. Het voordeel van dit materiaal is dat het ook gebruikt kan worden wanneer er een vloerverwarming aanwezig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *