Costa Calida, de ‘warme’ kust van Spanje

Costa Calida, de ‘warme’ kust van Spanje

Bij een bezoekje aan Spanje, worden vaak de populaire steden Madrid en Valencia genoemd. Maar ken jij de Costa Calida al? Vrij vertaald naar het Nederlands heet dit ook wel de warme kust. In tegenstelling tot de Costa Del Sol en de Costa Blanca zijn hier doorgaans een stuk minder toeristen te vinden. Maar dat betekent niet dat hier een stuk minder te beleven valt. In deze costa is genoeg te zien en te beleven. Daarom kiezen ook veel mensen ervoor om hier een (tweede) woning te kopen.

Geniet van de rust

Zoals we al schreven, is het aan de Costa Calida een betrekkelijk stuk rustiger op het gebied van toerisme. Dit heeft ten eerste te maken met het landschap. Hier vind je vooral veel meer ruiger en natuurlijk landschap, zoals rotsen (voor aan de zuidelijke kant). Veel plekken zijn zelfs beschermd en mogen niet gebruikt worden voor bebouwing. Dit resulteert in een aanzienlijk minder toeristische plaatsen. Maar dit heeft ook zijn voordelen. Hierdoor kan jij genieten van een prachtige omgeving met een heerlijk klimaat, zonder overdonderd te worden door het grote aantal toeristen.

Actief in Costa Calida

Aan de Costa Calida kan je natuurlijk je dagen vullen met liggen aan het strand. Maar er is ook genoeg te doen als jij je dag liever invult met diverse activiteiten. De kust kent vele badplaatsen (zoals Cartagena, Mazzaron en Lo Pagan), waar genoeg te doen is op het gebied van watersport. Ook zijn er in deze regio een aantal golfresorts te vinden. Aan de Costa Calida ligt de plaats Cartagena. Hier vind je een aantal zeer oude Spaanse gebouwen, zoals een amfitheater. Verder vindt in dit plaatsje iedere zondag een grote markt plaats. Ben je benieuwd of die natuurlijke modderbaden echt zo goed zijn voor je gewrichten en huid? Reis dan af naar Mar Menor om dit eens in het echt mee te maken. Verder vinden er door het jaar heen een aantal festivals plaats in deze costa, zoals het Spring Festival en het San Javier Jazz Festival.

Actief in Costa Calida

Wonen aan de costa

Zou jij het liefst zo vaak als mogelijk willen afreizen naar deze fijne bestemming? Wij geven je geen ongelijk. Veel mensen voelen zich hier zo thuis, dat ze besluiten een huis aan de Costa Calida te kopen. Er is genoeg aanbod op het moment, zoals villa’s, penthouses en appartementen. Schakel in dit geval de hulp in van een Nederlandstalige makelaar. Deze specialist helpt jou met het zoeken naar jouw droomwoning en zorg voor de nodige begeleiding tijdens het verdere aankoopproces.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *