Tips voor het inrichten van je balkon

Tips voor het inrichten van je balkon

Niet iedereen beschikt over de luxe van een lekkere tuin om in te zitten en mensen te verwelkomen.
Zeker in de grote steden is dit niet vanzelfsprekend. Een woning met een lekker balkon kan dan echt een uitkomst bieden om toch lekker buiten te zitten. In dit artikel zullen we tips geven over hoe je jouw balkon gezellig kunt inrichten om toch die lekkere plek buiten te hebben.

Begin bij de basis

Voordat je daadwerkelijk kunt beginnen met inrichten, is het bij een balkon van belang om te bedenken waar je het voor wilt gebruiken. Wegens de beperkte ruimte is het van belang om dit van te voren in kaart te hebben. Voor een relaxmomentje in de zon kun je kiezen voor een comfortabele loungestoel. Indien je ook lekker eens een hapje wilt eten op je balkon kan een compacte bistroset geschikt zijn.

Praktisch denken

Daarnaast dient een leuke tuinset op het balkon praktisch te zijn. Je kunt hierbij denken aan inklapbare stoelen en kleine bijzettafels. Mocht je toch een groot meubel op het oog hebben, dan kunnen er wieltjes onder de poten gemonteerd worden. Op deze manier kun je het meubel gemakkelijk verplaatsen. Een andere luxe optie is een hangstoel. Deze stoel biedt ruimte voor je balkon en ziet er daarnaast prachtig uit!

Accessoires zijn van belang


Om het balkon echt gezellig te maken kun je het verder aankleden met leuke accessoires. Zo zijn kussens voor je tuinmeubel onmisbaar! Daarnaast kun je op de reling van je balkon een balkonbar plaatsen. Dit neemt geen ruimte in beslag en toch is er een stijlvolle bar gecreëerd. Om wat groen op je balkon te creëren zou je daarnaast leuke bloembakken over de reling kunnen hangen met een mooie plant of bloem erin.

Geen breedte maar hoogte

Door de hoogte van je balkon te gebruiken, kun je nog meer optimaal gebruik maken van de ruimte die er is. Een trend die we steeds meer zien, is bijvoorbeeld verticaal tuinieren. Hierbij worden planten op elkaar gestapeld. Naast de bloembakken over de reling kun je dus ook op deze manier groen op je balkon krijgen. Om het dan helemaal af te maken zou een vogelhuisje of vlinderhuisje geplaatst kunnen worden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *