Tips voor een kindvriendelijke tuin

Tips voor een kindvriendelijke tuin

Voor kinderen is het heerlijk om op te mogen groeien in een huis met een mooie tuin. De tuin is namelijk een plek waar kinderen kunnen spelen en veel nieuwe dingen leren. Echter, niet alle soorten tuinen zijn even geschikt voor kinderen. Als je dus van plan bent om je kinderen in de tuin te laten spelen, is het eerst verstandig om na te gaan of jouw tuin eigenlijk wel zo kindvriendelijk is. Als je dan besluit dat het nog niet erg kindvriendelijk is, is het van belang om hier iets aan te doen voordat je de kinderen de tuin in laat. Je kunt bijvoorbeeld eerst even naar een trampoline winkel gaan en de tuin goed opruimen.

Wat is niet kindvriendelijk?

Zoals je je waarschijnlijk wel kunt inbeelden zijn dus lang niet alle tuinen kindvriendelijk. Om er achter te komen wat voor soort tuin dan daadwerkelijk wel kindvriendelijk is, is het een handige stap om eerst te lezen over wat voor elementen specifiek niet kindvriendelijk zijn. Het is algemene kennis dat scherpe randjes en uitstekende scherpe punten gevaarlijk zijn voor kinderen. Een kind kan hier namelijk gemakkelijk tegenaan lopen of vallen en zichzelf dan erg veel pijn doen. Veel mensen met kinderen kiezen er ook voor om een hek in hun tuin te plaatsen. Zo voorkom je dat je kind zomaar weg zou kunnen lopen en misschien wel op de straat gaat lopen.

De indeling van je tuin

Als je een tuin kindvriendelijk wilt maken is het een goede stap om na te denken over de indeling en de inrichting van jouw tuin. Tegenwoordig zie je bijvoorbeeld heel veel tuinen waar voornamelijk stenen liggen. Hier kiezen mensen voor omdat dit gemakkelijker in onderhoud is dan gras. Echter, als je kinderen hebt die in de tuin willen spelen, dan is dat geen hele kindvriendelijke optie. Voor kinderen is het fijner om wat meer gras in de tuin te hebben. Kinderen rennen namelijk graag rond of gaan op de grond zitten spelen. Voor deze activiteiten zal gras een fijnere en veiligere ondergrond zijn dan steen.

Vermaak in de tuin

Er zijn kinderen die zich met erg weinig kunnen vermaken, maar helaas geldt dit niet voor alle kinderen. Voor de meeste kinderen geldt dat ze toch wel enige vorm van vermaak nodig hebben, omdat ze zich anders snel gaan vervelen. Een speeltoestel dat tegenwoordig heel erg populair is onder kinderen is een trampoline. Als je dus iets van vermaak wilt in je tuin wat je kinderen erg leuk zullen gaan vinden is een trampoline kopen zeker een heel erg goed idee. Trampolines zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten, dus er zal altijd wel een type zijn wat in jouw tuin past.

Leuk speelgoed voor in de tuin

Een trampoline is dus al een eerste speeltoestel waar kinderen zich heel goed mee kunnen vermaken in de tuin. Echter, voor een kind is het natuurlijk wel erg leuk om wat afwisseling te hebben. Het is daarom leuk om er voor te zorgen dat er naast een trampoline ook nog ander leuk speelgoed in de tuin aanwezig is voor kinderen. Een zandbak met divers zandbak bak speelgoed is vaak ook erg populair onder kinderen. Het is dus zeker het overwegen waard om ook dit aan te schaffen als je je tuin volledig kindvriendelijk maken wil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *