Trendy oude tafel

op te tillen en de onderliggende planken uit te schuiven. De mensen van wie ik het overnam vertelden dat het van zijn Belgische oma geweest was. Maar dat het niet meer paste bij hun nieuwe inrichting. Tja, dat is natuurlijk een kwestie van smaak. Eigenlijk schaamde ze zich een beetje voor de vervallen staat. Terwijl ik alleen al het eind resultaat in mijn hoofd had.
Een aantal versleten stoelen waren doormidden en de bekleding tot op de draad versleten. Maar 4 van de tien stoelen nog heel. Ik heb de tafel en de stoelen geschuurd, geverfd en bekleed, nu zien ze er prachtig uit. De overige 6 stoelen moest nog wel wat meer gebeuren. Lijmen, verbinden, plamuren en heel veel schuren. De grootste moeilijkheid was eigenlijk de verf. Je wilt natuurlijk niet dat de eerste de beste theepot een fraaie cirkel afdruk achterlaat door de warmte. Je zou radiator lak kunnen gebruiken. Deze is immers tegen warmte bestand, maar het hecht niet goed op hout. En ik wilde snel resultaat. Op de website van Farrow ball vond ik de meubelverf die ik zocht en binnen enkele dagen in huis. Het resultaat mag er zijn en dat voor maar een paar uurtjes (dagen) klussen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *